SNERTEN SNELLE

Mange synes nok at det er trist atdesigner og stylist Hege Biermann har stengt døra til klesbutikken StellaSnella, selv synes hun at tiden er inne for å lukke opp nye dører.

Stella Snella vil bestå forsikrer hun ossom, men i en annen form enn tidligere. Hun vil ha full fokus på jobben somfreelance stylist, noe hun har drevet med i 12 år. Det vil dukke opp klær fraStella Snella til salgs på bloggen, men for øyeblikket skal symaskina få hvileseg litt.

Hege synes ikke det var dramatisk å stengeog følte at hun forlengst hadde oppnådd drømmene med Stella Snella.

Hun var lei av å jobbe alene i butikken ognå vil hun gjerne ha selskap av de kreative kreftene i byen.

«Folk har blitt flinke til åsamarbeide og resultatet av det har blitt veldig fruktbart her i Trondheim. Jegkommer til å fortsette samarbeidet med artister som Ida Jenshus og MargaretBerger. Det var utrolig gøy å se at Ida hadde valgt to av kjolene til StellaSnella under Spelemannsprisen. Jeg har oppdaget at man ikke kan sitte på hversin haug å være så innmari selvstendig at man skal gjøre alt selv. Samarbeid eruhyre viktig for at norske designere og stylister skal lykkes»

Det siste samarbeidet hun har inngått ermed Norsk Fotofagskole i Trondheim, der hun er med på å etablere studiet Makeup&Styling.Ambisjonene for studiet er å utdanne bransjens bestestylister, og det kommer til å dukke opp gjestelærere av internasjonaltkaliber.

«Jeg kommer nok helt sikkert til å bli litt star struck», lerhun.

Hege gleder seg til å lære fra seg tips ogtriks til de nye studentene, og målet er å utdanne de beste stylistene ieuropa.»Eller i hele verden», og nevner Lady Gaga som banebryter foralle engasjerte stylister.

«Dama er jo et stykke kunst! Hennesstylist har for øvrig satt seg i sjefsstolen til etstort fransk motehus, og man ser klart verdien av stylister og hvorviktig de er for artister, magasiner og fotografer. Og ikke minst forprivatpersoner som trenger litt inspirasjon i hverdagen.»

Hege finner sin inspirasjon i folk hun serpå gata. Hun liker å se ei fresh dame med bra stil. Hun synes folk i Trondheimer flinke til å kle seg og at trøndere er trege mener hun er en myte.

«Vi er veldig bevisste på hva vi gåri. Ifølge gatemoten som blir godt dokumenter i blogger, ser man at vi ikkenødvendigvis følger en trend, men heller satser på en individuel stil»

Her blir Hege veldig begeistret ogforteller at det å komme hjem til folk og ta en titt i klesskapene deres eruhyre spennende.

«Jeg lærer de å restyle de klærene deallerede har, for så avfotografere antrekkene slik at de husker kombinasjonene.De får også tips om klær og tilbehør de bør investere i. «

Hege garanterer ti nye antrekk etter etbesøk fra henne, og det er verdt pengene. Hun hjelper folk i å være kreativ tilå bruke de plaggene man allerede har, enn å kjøpe nytt. For Hege har det alltidvært en selvfølge å drive med gjenbruk, og den oppmerksomheten hun har høstetfor dette føler hun har vært en ren bonus.

Da det var en time igjen av åpningstid densiste dagen på Stella Snella, dukket Heges mann opp med champagne og invitertevenner og familie på overraskelsesfest.

«Det var stas! Det er slik det skalvære, en skikkelig feiring av fem flotte år på Bakklandet»

Vi kommer til å savne butikken StellaSnella, men filosofien lever viderei bloggen til den kreative multitaskeren Hege Biermann.

X