Alternativ Julekalender

Det startet i november 2007. Arne SlomannJohannessen kjedet seg.
– Når man kjeder seg får man ideer. Jeg ville lage en julekalender, der jegskulle spille inn 24 låter selv og gi de bort til venner og bekjente. Dagen derpåvar det ingen tvil om at dette var en ugjennomførbar idé. Jeg ringte tilkompisen min Stian Denstad, og fortalte om denne ideen min. Stian, Jonny Hangervon Humstad og jeg utviklet ideen og fant ut at den absolutt ville væregjennomførbar hvis vi fikk med oss flere på prosjektet. Vi ringte rundt tilkompisene våre og gjorde om stua til Arne til et studio. Dette eskalerte ogkompisene våre ringte igjen sine kompiser og plutselig ramla det inn med låter. Det ble en snakkis. Fra åvære 50 stk som mottok låter var tallet plutselig oppe i 700. AlternativJulekalender var et faktum.

WOW.
– Ikke sant. Det var litt uventet at det ble så massiv respons. Du vet, likeuventet som at Jomfru Maria ble med barn. Vi var overrasket over at det gikk såfort og at det ble så heftig som det ble, men det er jo en veldig bra idé, sådet er ikke rart at folk kicker på den. Nå har vi over 8000 medlemmer!

Nå er det 2010, kan dere nevnehøydepunkter fra de tre årene som har gått?
– I 2009 var Kvelertak et av bandene som leverte bidrag. Låta het Gløggfuckedog bandet var så fornøyd med den at de ville bruke den i albumet. I dag heterlåta Blodtørst og er spillelistet på P3.
– The Beards vil jeg også trekke frem. De representerer ånden fra 2007. De erkompiser som spiller inn plater på hytta, veldig fint og upresensiøst. De er etband som ankrer kalenderen fast til det uetablerte, og der liker vi oss.

Hva kan folk forvente å finne i lukene iår?
– Det som erhelt nytt i år er at vi har invitert band fra utlandet til å være med. Vi kanfor eksempel nevne Efterklang (DK) og Amina (ISL). Noen av de norske vi kannevne er Honningbarna, Miksha, Nils Beck, Haust, Your Headlights Are On, LarsVaular, Action Five, Lucy Swann, Mindflow og G.O.D.S. Vi håper og tror at åretskalender blir den beste. Vi har ca 35 låter å gi bort, så noen luker erdobbeltluker. Det er rett og slett for mange gode bidrag til å bare ha 24låter.

Hva skjer med Alternativ Julekalenderfremover i tid?
– Det kommer nok til å bli flere tilhengere, men vi holder det på dettenivået, med undergrunnsartister. Vi vil gi folk noe de ikke har hørt før, og vivil samtidig gi band muligheten til å nå ut til et større publikum. Det helehandler om å gi noe, uten å forvente å få noe tilbake. Vi vil være en motvekttil det som er kommers med jula. Vi har fått mange spørsmål om å slippe enGreatest Hits, men det blir helt feil for oss. Artistene selv står forfinansiering av innspilling. Vi er bare snille og folk blir jo glade ikalenderen. Det finnes vel ikke noe finere enn det!

Forå melde seg på julekalenderen, besøk www.facebook.com/alternativjulekalender

X