Heldiggrisene

Spørsmålet er ikke hvor heldige Lucky Lew er. Spørsmålet erom du er heldig.

Å kalle Lucky Lew “Norges nye rockehåp” vil være å ta litthardt i. Det ligger ingen fiendtlig innstilling bak en slik påstand, bare ennøktern konstatering. Fordi: Foreløpig har enkelt og greit Det StoreGjennombruddet latt vente på seg.

Dette kan imidlertid forandre seg ved utgivelsen av deres andrealbum: Beauty In Aggression. Ogkanskje burde det dét. For er det noe Lucky Lew virkelig personifiserer, så erdet at rock (og roll) handler om blodslit, tårer, kammeratskap, LA og higen etter storhet – det å aldri gi slipp pådrømmen.

Og apropos Los Angeles, det var nettopp hit bandet valgte ådra da de skulle spille inn nevnte album. Eller valgte og valgte, de ble velheller hentet til LA. Av (sjølveste) stjerneprodusentenSylvia Massy, som tidligere har skrudd lyd for folk som Bjørk, Foo Fighters ogJohnny Cash. Bandet medgir at det var en stor opplevelse å få lov til å pluggeinn i forsterkere som tidligere er brukt av Led Zeppelin og Rolling Stones.

-Det var nesten surrealistisk, forteller bassistSvein Knutsen.

Likevel, Lucky Lew virker også påfallende uaffektert av denglamorøse prosessen. Mer oppsatt er de på å fortelle om selve resultatet – det de mener er blitt et fantastiskrockealbum.

-Med dette albumet lanserer vi intet mindre ennen ny sjanger, mener gitarist Barillion.

Denne nye sjangeren velger de å kalle smash rock. VokalistVilla:K mener publikum kan forvente seg myeav Beauty in Agression:

– Forventalt, og forvent mer enn det! Vi har gått fra det progressive til mer streit ogmelodiøs rock ’n roll. Men selv om de færreste vil kjenne oss igjen på stilenså har vi beholdt Luckys sound og særegenhet.

Styggvakkert

Det nye albumet handler – ikke så overraskende – om detvakre som kan oppstå midt oppi det aggressive. Den spiller på kontrasten mellomharde riff og sart føleri, og på den gode dirringen som oppstår i spennetmellom de to.

-Alle sterke følelser har en skjønnhet i seg,selv om det kan være jævlig kjipt noen ganger, sier Villa:K

Åkkesom, bandet ser ingen grunn til å begrense seg hva hell,lykke og generell freidighet angår.

-Ambisjonen er verdensherredømme, konstatererBarillion.

-Spørsmålet er ikke hvor heldige Lucky Lew kanvære. Spørsmålet er hvorvidt du erheldig nok til å oppleve Lucky Lew, bedyrer Villa:K.

Heldig kan du være 4. september. Da inviterer LuckyLew til release-konsert på Kvarteret. BeautyIn Aggression slippes 6. september på Big Noisy Records. Singelen “DesertAngel” er ute nå.

X