Bydelsentusiasme pt. 1

Møhlenpris. Den døve bydelen. Kjentfor lite annet enn sitt ekstravagante antall narkomane, enmiddelmådig Bunnpris og en skjev fotballbane. Det er sådan lett åglemme at Møhlenpris i realiteten er en av de flotteste bydelene vihar her i Bergen. Møhlenpris har et nesten kontinentalt preg overseg, med ærverdige bygårder, koselige bakgårder, ping-pong-bord ogsin salige blanding av beboere: innvandrerfamilier, fattige studenterog kreative unge. Møhlenpris besitter etvisst potensiale til å kunne bli et slags Kreuzberg i Bergen. Om detbare vises litt entusiasme.

Noe av denne etterlyste entusiasmenblir nå vist av herremennene Espen Vaular og Thomas Cook. Sammenstartet de møbelbutikken Nobel Bopel tidlig i 2009. Nå har deteamet opp med Siv Dyb Wangsmo og Åshild Kyte for å sammen utvidedriften til også å omfatte kafédrift: altså akkurat den typeengasjement som bydelen trenger. Ja slike ungdommer vil Møhlenprisha!

Thomas Cook forteller oss via mail:

“Kom til Nobel Bopel om du vil hatak i bestandighet, kvalitet og sjel. Nobel Bopel blir nå også enkafé tuftet på de samme verdiene.

Kjøp stolen du sitter i,drikk en espresso, spis kake, drikk øl, les avisen i en lenestolunder en bestemorslampe. Vi åpner den 13. august.“

X