Avanserte greier

I kveld slipper Phonofestivalenprogrammet for i år. I den forbindelse står Petter Berge og hansAdvanced Language på scenen. Vi tok en prat med mannen – og droppaå spørre om bandnavnet.

N&D: Hvem er Advanced Language?

Petter: Advanced Language er per idagPetter Berge, Eirik Nordstrand, Lars Finborud, Anders Fretheim ogNjål Paulsberg. Vi er ikke lenger mitt soloprosjekt, men et band.

N&D: Men det erdu som skriver låtene?

P: Ja, til nå er vel alt skrevet avmeg. Men vi har i fellesskap begynt å rearrangere og videreutviklelåtene.

N&D: Hvordan vil du beskrivelydbildet?

P: Hmm… Ja, jeg kanjo prøve… Det er har jo stort sett utløp i veldig sfæriskmusikk, som da er forvandlet til en slags electronica, disco, rock,pop greie. Melankoli og landskap, møter lekenhet og optimismekanskje. Haha, føler meg som en idiot når jeg skriver slik.

N&D: Men hva blir du inspirert avda?

P: Sånn direkte musikkmessig sliterjeg veldig med å finne ut akkurat hva, men det ligger vel ganskeunderbevisst i det jeg hører på, som er veldig mye electronica,house, rock, støyrock, og god pop. Sånn idé-messig er det vel myepersonlig ting og tang, også mye små ting som av en eller annengrunn gjorde inntrykk, som f.eks. første gang jeg så en hoggorm.Veldig mye natur egentlig, som jeg prøver å skrive inn enmenneskelig verden

N&D: Hva er planene fremover?

P: Vi har vel tre ting på planenakkurat nå: 1. Planlegging av E.P. 2. Spille mest mulig. 3. Utvidesetlisten med fem låter som vi har, men enda ikke har arrangertferdig og som gjerne mangler litt tekst. Så vi skal gjøre de ferdigda. Vi håper å kunne bruke sensommer/tidlig høst til å spilleinn E.P. Og nå har vi sagt det, så da må vel vi gjøre det også.

Så fikk vi Petter til å maile oss femfavoritter, mest fordi undertegnede syns det er så gøy å snike ihva folk hører på. Her er er Berges current favs:

* Four Tet – “Love Cry”

Magiske kretskortharmonier får besøkav tidenes trommer.

* Animal Collective – “SummertimeClothes”

Fra fjorårets beste plate Merriweather Post Pavilion, låtene på albumet veksler på åvære favoritt, denne passer våren.

* Surfer Blood – “Swim”

Klassisk amerikansk rockelåt som harakseptert begrepet nåtid

* Matias Tellez – “Hello”

En skikkelig flott låt, som jeg haddeglemt uten at den hadde gjort seg fortjent til det.

* Wild Beast – “We Still Got The TasteDancing On Our Tounges”

Uhyggelig behagelig melankolsk mystikksom får meg til å smile og synge med.

Advanced Language spiller altså på Landmark i kveld, det blir også DJs etc. Koster skarve femtilappen – penga går uavkortet til en god sak.

X