Scenen er din

Spiller du noen rolle? Nå kommer boka Skuespillsamfunnet fra 1967 endelig pånorsk.I 1957 ble den politisk og kunstnerisk radikalegruppen Situasjonistisk Internasjonalegrunnlagt av en gjeng europeiske kunstnere under et møte i den italienskelandsbyen Cosio d'Arroscia. Den opprinnelige ambisjonen var ågjenopplive surrealismens radikale potensial, og de neste 15årene forsøkte kunstnergrupperingen å formulere en kritikk av det de oppfattetsom den moderne kapitalismens produksjon av illusjoner. Som en følge av at degrunnleggende materielle behovene var blitt tilfredstilt i de kapitalistiskelandene, hadde man begynt å fabrikkere falske behov, mente de, og at dette har resultert i at vilever et skuespillaktig liv, der vi konstant jager […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X