Denne musikken er Best Akkurat Nå

Why Kai, Fucales, Årabrot, Signe Dø og L.U:N.A er blant artistene som har gitt ut ukas beste musikk.

b
a

Mange melder at tiden står helt stille. Kanskje det er derfor vi trenger musikere som kan reflektere kulturen vi lever i, så vi klarer å skille gårsdagen fra dagen i dag?

:) Det gjør at vi kan fortsette å oppdatere spillelista, i alle fall. Da er det i det minste ingen tvil om at det er helg.

Les om låtene under, følg lista og lytt til musikken.

Why Kai – Water dance

Kai von der Lippe har i lang tid ligget og vaket blant hovedstadens fremadstormende jazzstjerner, og figurerer blant annet med Kanaans Eskild Myrvoll i technogruppa Antiklang. Her er vi i et Wesseltoft/Schwarz-grenseland mellom The Villa og Nasjonal Jazzscene, i en nyoppstartet gruppe han driver sammen med Daniela Reyes, Elias Tafjord og Jo David Lysne. En EP kan ventes snart!

Fucales – Mirror

Det fristet å inkludere det aggressive mellomsporet «Black Midi» fra debut-EPen til bergensbandet Fucales i denne ukens spilleliste. Den tangentkrydrede «Mirror» er nok imidlertid mer representativ, med sin gradvise oppbygning, gode melodier, trompetinnslag og godt gammeldags bråk.

Årabrot – Hallucinational

Det er lenge siden Årabrot sluttet å være et rent støyrockband – siden det gotiske The Gospel fra 2016 har de fortsatt å tøye grensene inn i det melodiøse og sentimentale (om det er lov å si??). Denne nye singelen er smidd over en liknende kunstpop-lest som den til Björk og Anohni, og låter omtrent like fint.

Signe Dø – Frail

Det er kanskje ikke så mye rundt oss som tilsier at vi lever i en bedre tid enn for to-tre år siden, men utviklingen av indiepoppen er et unntak – spesielt den svulstige varianten –, som tilsynelatende endelig har begynt å bryte seg løs fra det kjølige, nordiske soundet. Signe Dø er en av dem som gjør nettopp dette, og denne singelen fra hennes kommende EP låter friskere enn det meste.

LES OGSÅ: Søndag Summarum: Erna Solbergs smil, Astrid S, Haaland-død, Norges tøffeste, Sokrates face reveal ++++++