VIDEOPREMIERE: Martin Hazy og Kars har bars

Martin Hazy har fått med seg Kars på en lur plan: de skal opp som en rakett.

b
a

Plutselig har det gått fem år siden Martin Hazy og resten av Dårlig Vane rappet om tjommier som gikk i bakken.

Etter gjennombruddet i 2016 gikk det forbausende kort tid før vi tok Martin Hazy for gitt. Det føltes som han alltid hadde vært der. Og vi glemte nesten med én gang hvor bra rapnavn «Martin Hazy» egentlig er. Vi glemte at det høres ut som navnet på en rapper i en tegneserie eller i en NRK-sketsj.

I 2018 kom albumdebuten som soloartist med Oppkjørt & Nedkjørt.

På «Rakett» har Hazy med seg Oslo-rapperen Kars. Han har ikke like artig navn som Hazy, men de har andre ting til felles: for eksempel den uanstrengte, liksom slentrende måten å rappe på. Begge to rapper på en måte som ikke avslører om de har øynene lukket eller åpne. Det er rap som man kan drikke.

Kars, som i likhet med i alle fall én av gutta i Undergrunn, sokner til Lille Tøyen hageby, og er noe så sjeldent som en oslorapper som rapper som en bergensrapper. Ikke at det er å forakte. Fjorårets «Anthem» med Lars Vaular, fra EP-en Aldri Loosin var en av årets beste låter.

«Rakett» er en låt om ambisjoner, om å være kul, og om å lage rapmusikk med kompisen sin. 

Sjekk ut videoen, regissert av Abdi Junior her:

LES OGSÅ: Osloprisen 2020: Her er de nominerte til Årets Beste Musikk