Burgerguide til Trondheim //Reklame for foodora//

Alle burgerne du trenger om du bor i Trondheim.

b
a

Det er noen fordeler med pandemier. For eksempel når det er søndag og du enten er, eller savner å være sliten etter lørdagen, og du har lyst på en sinnsykt god burger uten å måtte ta på deg klærne du vanligvis bruker når du skal handle mat. Det er også en god anledning til å støtte dine lokale favorittrestauranter under en pandemi, og det å spise burger for å støtte andre gjør vi mer enn gjerne.

Det eneste negative med å spise burger på våre favorittsteder er egentlig bare at den gode smaken ofte fører til manglende kontroll over hastigheten på inntaket, som igjen fører til smeltet ost og annet burger-relatert søl på genseren din. Også du som er så opptatt av å ikke ha mat på klærne når andre ser på deg! Men pandemien har enda en fordel på lur. Bestiller du fra foodora kan du nemlig spise burger på måten du fortjener: som om ingen ser deg, og fullstendig uten hemninger. Sett deg i sofaen i dine styggeste og mest flekkete søndagsklær og konsentrer deg om å nyte landets beste burgere uten å tenke på hvor mye du søler. Det har du fortjent.

Kompis

Etter å ha flyttet inn i en ny leilighet i Trondheim merket vi raskt at det ikke var en eneste stikkontakt på kjøkkenet. Ovnen, som steker skeivt, kan man bare skru av og på, og den ene kokeplata vår blir farlig varm. Vi trengte kanskje så mange grunner til å bestille mat fra fooodra fra før, men nå ble det også helt nødvendig. 

Alle trenger en venn i nøden, og vi la inn en bestilling på Kompis’ saftige Red Devil med deilig smeltet cheddar, paprika, aioli, ruccola og jalapenõs. Den var så himmelsk digg at vi glemte problemene på kjøkkenet vårt. Ikke at vi hadde klart å lage en så perfekt kombo av smaker om vi kunne lage maten vår selv uansett. 

For å balansere ut de sterke inntrykkene fra Red Devil, og fordi vi fortjener det, unnet vi oss også en nydelig kyllingburger med blant annet sprø og smakfull kyllingfilet som fungerte så godt med den nydelige Kompis-dressingen og ananas-jam at vi mistenker at også de er gode venner.

Kompis har gode priser og et svært godt utvalg, og er vennlige nok til at man får lov til å bestille burger uten å må kjøpe en hel. Det var rett og slett tydelig at vi og Kompis, vi skal være venner lenge, vi.

Fresh fastfood 

Fresh har lenge vært en redning i nabolaget. Hadde det ikke vært for dem hadde det vært omtrent umulig å skaffe seg litt snacks eller drikke på nattestid på Solsiden. Men det er ikke bare geografiske årsaker til at vi er takknemlige for Fresh, for maten er også så god at det er verdt turen. Det gjelder også når man skal betale et foodora-bud for å ta turen for deg.

Er man på utkikk etter en smakfull klassiker er det umulig å ta feil når man velger signaturburgeren Fresh Burger, med nydelig stekt angus-kjøtt, ferske grønnsaker og smeltet cheddar som er så god at man får lyst til å bestille en ny burger med en gang.

Er du veggis og glad i ost er Halloumi veggie-burgeren med ferske grønnsaker så superdigg at den alene gjør at restauranten lever opp til fresh-navnet sitt. Osten komplimenterer brødet, den nydelige burgeren og de ferske grønnsakene så godt at den lett kan velges av dem som vanligvis spiser kjøtt. Det er rett og slett en gateway-burger til kjøttfrie alternativer. Og om man kan hjelpe både våre favoritter på fresh og redusere kjøttbruket litt samtidig, ja da er valget lett.

Super Hero Burgers

Alle har en favoritt. En favorittstol, favorittplass på bussen på vei til jobb et favorittbarn, og favorittforeldre. I Trondheim har mange Super Hero Burger som sitt favoritt-sted.

Det er vanskelig å velge bare én burger fra Trondheims superhelt, men om vi må velge, går vi først for Grilled Chicken, stekt til perfeksjon med crispy salat og en fantastisk hot sauce. Kyllingen går ned på høygang og er oppspist før du i det hele tatt rekker å begynne på de like fantastiske chili truffle chips med bønner og kjøtt. 

Neste gang, eller kanskje samme gangen, bør du også bestille «Secret burger». Hva er hemmeligheten, spør du? Kanskje det er den fantastiske sausen, det nydelige kjøttet eller det crispy baconet? Skal vi være helt ærlige rakk vi ikke å tenke så fryktelig analytisk da smaken og lukten fort sendte oss i en tilstand hvor fokuset var ren dyrisk glede. Super Hero reddet dagen vår, nok en gang.