Søndag Summarum: Linn Wiik, Mads Hansen «mener ikke» det er blackface, taco-journalistikk og Öde Nerdrum vil ha adel

Ting begynner å gå litt på tomgang her i de fornedrede og krenkedes offentlighet.

b
a

Dette er norsk offentlighet, og du kan ikke gi slipp på den. Du klynger deg til et håp om at et mirakel skal skje, og hver uke skjer det noe helt motsatt.

Her er ukas viktigste og riktigste saker.

Ukas MENING


Skjermdump: Mads Hansen/Twitter

Mads Hansen – som visstnok har veldig høy IQ, men som nesten ikke leser bøker – mener at det ikke«er blackface» når Espen Eckbo sminker seg for å se ut som en mørkhudet mann i den nå cancellede TV-serien Nisser over skog og hei fra 2011.

Han SYNES ikke det, han! =)

Argumentet er at Eckbo ikke gjør narr i humorserien sin, men portretterer. 

Usikkert hva han egentlig mener med det. Men det er sannsynligvis ikke så viktig. Det viktigste er at man ikke skal ta opp blackface!

Det gir 591 likes. En ting er sikkert: Det er flere enn Mads Hansen som har veldig høy IQ! =)

Det er forresten ganske gøy å se folk med høy IQ som nesten ikke leser bøker diskutere på Twitter. Nesten som da man skulle ha «debatt» i samfunnsfagtimen på ungdomsskolen og en person av en eller annen grunn møtte opp i dress.

Vi vet ikke helt hvor den assosiasjonen kom fra.


Skjermdump: Mads Hansen/Twitter

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Mads Hansen

Ukas kjedeligste intervju


Skjerdump: Godt.no

Olaug Bollestad, er ikke hun litt morsom da? Litt sånn derre Erna Solberg, bare at uten makt! Erna Solberg uten kalde og mektige hender som kaster barn ut av Norge og knuser små bedrifter?

JO!!!!!

Og dessuten: hun er f***!

Men smiler mye likevel! =)

Dette har også voksenmedia fått med seg. Olaug Bollestad er den minst farlige bookingen man kan gjøre i bransjen. Bollestad stiller opp, gjør noe rart og stikker sin vei.

Så tullete er hun, at man glemmer at hun faktisk er en mektig person, en minister, som man burde dekke med kritisk journalistikk. Så mektig er hun, at hun ganske sikkert også er et forferdelig menneske under alt det joviale.

(Sorry kjip karakteristikk, er litt sulten :p )

Med alt dette i mente blir ukas kjedeligste intervju en desto større skuffelse. VGs matside Godt.no spør nemlig minister Bollestad hva hun pleier å ha i tacoen sin. Resultatet er et av årets aller mest uinspirerte sammenstillinger av bokstaver fra det norske alfabet.


Skjermdump: Godt.no

«Taco er godt, da!» =)

Ukas krenk 1


Skjermdump: Dagbladet.no

Ok, følg med på dette skråblikket. Følg med nå.

ER INGENTING LOV LENGER NÅ, HÆ!!!!! HØØØHHHH!!! !

Ukas  Hitler 1

Skjermdump: Dagbladet.no

Anine Kierulf postet et bilde av Hitler på Facebook, og så ble det fjernet. Veldig dumt, men saken om den uheldige hendelsen er et ubetinget gode:

«– Satt ytterst på spissen: Har Facebook og nazismen fellestrekk når det kommer til ytringsrom?

– Facebook brenner ikke bøker, men ja, de sensurerer kunnskap og innsikter – ikke bare «skadelig» tankegods, men svært mye annet også, sier Kierulf.»


Skjermdump: Dagbladet.no

«FARLIG PERSON» lmao

Ukas Hitler 2


Skjermdump: TV2.no

Dette kan umulig være bra! =)

Ukas begrunnelse


Skjermdump: Subjekt.no

What

Ukas sammenligning


Skjermdump: Aftenposten.no
Han blander narkotika, som en slags …. narkoman Hellstrøm!
… som om Døden skulle ha mikset drinker på Himkok!

Aftenpostens magasin A-magasinet feirer 15 år og drar i disse tider frem saker fra arkivet. Til denne formuleringens forsvar stod den på trykk i 2005.

Ukas lykkelige


Skjermdump: NRK.no

Når du er deprimert, men også lamslått av glede.

Ukas krenk 2


Skjermdump: Dagsavisen.no / Facebook

Men … Gud er død, har de ikke hørt det?

Neste gang håper vi Fantorangen sier det med Nietzsche:


Foto: Redigert/NRK

Ukas krenk 3


Skjermdump: TV2.no

Programleder (for hva?) Linn Wiik har fått seg en ny bigeskjeft denne høsten: å skrive helt uforståelige artikler i skjæringspunktet kronikk/tanker man tenker mens man stirrer tomt ut i luften.

Det kanskje rareste hun har skrevet er at vi lever i et diktatur – fordi myndighetene har innført tiltak for å stoppe koronaviruset.

Etter mye kritikk, la hun seg flat.

Nå har hun tenkt litt og kommet frem til at man ikke burde legge seg flat likevel. Hvorfor? Fordi: «det får du faen meg tåle».

Det skriver hun i en sprikende tekst som er innom Espen Eckbo-debatten, Listhaug, Une Aina Bastholm og noen greier til, for eksempel at folk ikke synes sex på TV er så rart lenger.

Det virker ikke som det egentlig ligger noen spesiell analyse bak Wiiks konklusjoner. Noen ganger har hun rett, noen ganger tar hun feil, men måten hun kommer dit er alltid ravgal inntil kunst:


Skjermdump: TV2.no

Men en episode med Espen Eckbo som mørkhudet nisse blir for drøyt.

Ukas Vestens Undergang


Skjermdump: Nettavisen

Tidligere Listhaug-rådgiver Espen Teigen har tatt turen ut til Vestfold for å snakke med de reaksjonære kunstmalerne i sekten rundt Odd Nerdrum (ikke at det er noe galt i det!). Der fant han Øde Nerdrum, alias Öde, og fikk servert både kokt kaffe og halvkokte sitater.

Overskriften er vinklet på at han mener at vesten har mistet all «selvrespekt», noe som tydeligvis betyr at vi har sluttet å bygge hus med søyler, og har avskaffet adelen.

Akk, vi savner også tiden før den franske revolusjon, da vi definitivt ville vært adelige, rike, dannede mennesker, og ikke, slik som det store flertallet: kuede, uskolerte og skitne medlemmer av bermen, uten verken tenner eller rettigheter.

Det eneste som kunne gjort denne saken bedre var om de hadde fått Öde til å stille opp med The Joker-maling i ansiktet.

Hvorfor så seriös?

LES OGSÅ: Nerdrum-eleven William Heimdal: – Skole er for idioter

Ukas endelig-har-Oslo-en-lokalavis!

 
Skjermdump: AO.no

«Fritt til å høre på hva det de vil.»

LES OGSÅ: Her er den beste musikken fra uka som har gått