De greiene her? Bare musikken som er Best Akkurat Nå, det

Bladee, Pekula, Hilma Nikolaisen, Matte Juno og Dutty Dior er bare noen av artistene som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Her er Musikken. Den er under én uke gammel, og den er såpass bra at den er kvalifisert til å være Best Akkurat Nå.

Følg spillelista, les om låtene og si «bloody mary» tre ganger etter hverandre, så skjer det noe sykt!

Pekula, Hexagon – GROW

Ett år gammelt, men låter overraskende ferskt! Kanskje fordi det først ble gitt ut i dag?

Les om Pekula i intervjuet vårt fra oktoberutgaven av NATT&DAG her.

– Ludvig Furu

Bladee & Mechatok – Rainbow

Dersom det var noen tvil om at Bladee er Europas mest compelling artist akkurat nå bør den være ettertrykkelig borte etter 2020. De tre utgivelsene han har kommet med i år har drastisk ekspandert rekkevidden hans både musikalsk og tekstmessig, til en hel (kvasi)spirituell drømmeverden regjert av kjærlighet og visdom, langt borte fra robotangst-landskapet han har befunnet seg i tidligere.

Den minimale og surrealistiske EXETER fra i vår gjorde det tydelig at noe hadde endret seg, og fullengderen 333 fra i sommer er det flotteste, modneste og beste han har gjort til nå – ja, enda bedre enn Eversince, enda så rart det føles å si det. Men å slippe årets beste album holdt tydeligvis ikke, og nå på tampen av året får vi servert minialbumet Good Luck med produksjon av tyske Mechatok, en hyppig samarbeidspartner de siste par årene.

Her er greia med Good Luck: dette er en full on EDM-plate. Eurodance og trance har alltid vært sentralt i Drain Gang-universet, men så massive, skamløse DROPS og refrenger som dette har vi aldri hørt Bladee over før. Og det er dritfett. Det er like følelsesladet, særegent og EUROFUTURISTISK som det alltid har vært, men kanskje mer fengende og definitivt mer dansbart enn noensinne før. Spesielt singlene «God» og «Rainbow» er fullstendig sinnsyke. Er du ikke frelst allerede er tiden definitivt inne nå.

– Eirik Kjøs Usterud

LES OGSÅ: Maya Golyshkina – fra humor-instagrammer til Marc Jacobs-yndling

Matte Juno – Daytime Serenade

Mathias Haukjem er fyren bak dette ekstremt smude prosjektet, som ga ut sin første EP i mai, og slapp denne instrumentalen i dag. Anbefaler å styre unna om du allerede er i en psykose der du tror du er på Miami Beach med en pils i hånden, da den kan virke forsterkende.

– Ludvig Furu

Burial, Four Tet, Thom Yorke – Her Revolution

I forrige uke ble det levert en blank, svart vinylplate til en rekke musikksjapper i London. Minner litt om promo-ideen Harmony Korine hadde for Trash Humpers – å gjøre selve filmen til faktisk found footage ved å spre VHS-kasetter rundt på gater rundt omkring. Det er ikke første gang kred-gigantene samarbeider, da de i 2011 sist møttes for dobbeltsingelen «Ego»/«Mirror». Kanskje ikke det mest spennende noen av dem har gjort, men en sterk atmosfære er definitivt tilstede.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: Med Pekula unngår Erlend Mokkelbost forventninger og irriterende branding