Her er den: musikken som er Best Akkurat Nå

J-Zino, Annie, Deerhoof, Mall Girl, Silja Sol og Ella Mai har laget den beste musikken denne uka. Blant annet!

b
a

Enda en uke på planeten, enda en uke med masse ny, bra musikk. Her er den aller beste.

Følg Best Akkurat Nå-lista på Spotify og les mer om ukens beste låter under.

J-Zino, KingSkurkOne – Valuta

Setter (rett) pris på Jesse Jones-referansen skurken avslutter verset sitt med her.

– Yngve Sikko

Annie – Corridors of Time

Denne låta høres ut som det mest berusede og romantiske karaoke-minnet ditt.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: Jouska har gitt ut album: – Vi er så nevrotiske at ingen vil høre på det her

21 Savage, Metro Boomin – Steppin On Niggas

Det er vanskelig, om ikke beint fram umulig, å velge bare én låt fra 21 Savage og Metro Boomins oppfølger-album til det ganske-så-legendariske Savage Mode fra 2016, men hvis vi må, gun-to-the-head, hodet-i-dass, velge bare én, så blir det denne. «Herlig» er et ord som kanskje ikke var det første man tok i bruk i beskrivelsen av forrige skive, mørk og skummel som den var, men Savage Mode II … fra albumcoveret til låtene – det er bare HERLIG! På «Steppin on …» er det 80-talls-vibber over en lav Bel-Air-sko; det er discorytmer, scratching og 21 Savage i historiefortellermodus. Sa jeg herlig? Herlig!

– Yngve Sikko

Satoshi & Makoto – Reconstruction

Da den Amsterdam-baserte DJen Young Marco for tre-fire år siden lette etter obskur dansemusikk til en ny miks, kom han over noen bortgjemte, japanske synth-videoer på Youtube. De kom fra en duo bestående av to identiske tvillinger, Satoshi og Makoto, som lagde demoer og andre eksperimenter med sin Casio CZ-5000-synth. Det viste seg at de hadde laget minimalistisk synthmusikk siden de skaffet seg instrumentet på 80-tallet – og at de var interessert i å utgi en antologi på labelet hans.

Nå er oppfølgeren her, og de frodige lydene og sekvensene er like oppslukende som før.

– Ludvig Furu

Ella Mai – Not Another Love Song

Nå er det lenge siden forrige livstegn fra r&b-kometen Ella Mai! Briten brøt atmosfæren i 2017 med nyklassikeren «Boo’d Up» og fulgte opp med ditto deilige «Trip», før et smått skuffende debutalbum traff strømmetjenestene på høsten. Nå er hun tilbake, og det det er fortsatt groovy r&b som gjelder. Men ikke alt er som før. «Not Another Love Song» er mer direkte konfronterende og mindre fornektende enn tidligere bangers. I 2020 er Ella Mai dårligere å danse til, men bedre å dusje til. Gir det mening? Satser på det.

– Yngve Sikko

Deerhoof – Love-Lore 1

Pom Poko-hovedinspirasjonskilden Deerhoof slapp i dag brått et medley-album, der de raser gjennom komposisjoner av Ornette Coleman, Stockhausen Beach Boys og musikk fra The Muppet Movie. Det låter omtrent så sykt som det høres ut som.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: Letters to Paul Morrissey er vakker, tankefull, og en smule uinteressant.