Ja, vi elsker musikk som er Best Akkurat Nå

Artister som Pom Poko, Jouska, Daufødt, Ultraflex, ICE og Fireboy DLM har laget den beste musikken denne uka.

b
a

«For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere», sa visst Herren på et eller annet tidspunkt, og snakket om fredstanker (IKKE ulykkestanker). Han ville gi oss fremtid, håp, og bra musikk hver eneste uke, helt til vi dør.

Løftet er ennå ikke brutt. Følg lista, hør på sangene, les om sangene.

¨

LES OGSÅ: Forfattere, akademikere og kunstnere signerer innlegg mot LHBTQI-situasjonen i Polen

Pom Poko – Andrew

Pom Poko vant på mange måter fjoråret, i alle fall hva gjelder kritikere og gledesspredning under konserter. Nå er de tilbake med en strålende singel og medfølgende annonsering om et nytt album, som kommer om bare et par måneders tid. Ikke det verste vi har lest denne uka, for det må nok være denne Agnes Moxnes-«««analysen»»».

– Ludvig Furu

ICE – Blålys

Oslo-rapper ICE er ute med sitt første album, og i tillegg til de to flotte singlene «Badman» med Yemz og «Bino» med svenskene Lamin og Seedy, kan Mr. Banger by på 11 spor, inkludert 3 skits og en slags Paradise Hotel-låt-remix av nevnte «Badman». Paradise SNZ! «Blålys» derimot, er en gateballade om livet slik det leves andre steder enn inne på Trianas hotell nedi Mexico.

– Yngve Sikko

Ultraflex – Work Out Tonight

Glitrende infomercial-estetikk omkranser den ganske ferske duoen her, bestående av norske Farao og islandske Special-K. De møttes i Berlin og forelsket seg i hverandres kunstnerskap, som jo lett kan skje i byer som det, og bestemte seg for å slå seg sammen og koke opp noe til Insomnia-festivalen i fjor. Deres andre singel, «Work Out Tonight», har en stiv Kraftwerk-aktig beat (går aldri av moten!), med deilige, lett berusede sofistipop-vokaler rett ut av det tidlige 80-tall. Advarsel: de slipper album i oktober.

– Ludvig Furu

Fireboy DML – Lifestyle

Nigerianske Fireboy DML er ute med oppfølgeralbumet til fjorårets suksess Laughter, Tears & Goosebumps. «Lifestyle» dukker opp et sted midt i Apollo og har florlette rytmer, hovmodige trompeter og linjer som skryter av det forrige albumet, og dens største hit, «Jealous»: Ever since I got my first hit song / They’ve been jealous.

– Yngve Sikko

Mort Garson – Dragonfly

Lukk øynene og forestill deg at du er en sint politimann med bart og pilotbriller i en 70-tallsfilm, davel. Fyren bak låta du bør høre på når du tenker på dette, Mort Garson, var mannen bak Mother Earth’s Plantasia, et album med hyggelig synthmusikk du kunne spille for plantene dine for at de skulle vokse fortere. Etter en re-utgivelse har det fått kultstatusen det fortjener, og ytterligere nytt lys skal kastes over gammelt arkivmateriale i samleplaten som blir gitt ut snart: Music From Patch Cord Productions.

– Ludvig Furu

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.