Søndag Summarum: «Fuck» er kommet for å bli, Jens Kihl har blitt anti-woke og Siss Vik har vært i Danmark!

Den femte statsmakt ser nærmere på hva som rørte seg i forrige ukes medianorge.

b
a

Søndag Summarum-redaksjonen er tilbake fra rehab. Her er ukas viktigste og riktigste saker.

Vi starter med denne godbiten:

Hva i helvete.

Vi mente: what the fuck:

T-SKJORTA.

Apropos et helt forskrudd fokus på Norge:

Hans-Petter Halvorsen – hvem nå enn det er – har lest Geir Gulliksen rante om mannsrollen, feminisme og strukturell rasisme i svenske Expressen og han likte det IKKE. Det er litt vanskelig å forstå motivasjonen hans for dette leserbrevet, men det kan virke som han er fornærmet på vegne av Norge, det vil si på vegne av 5,3 millioner folk som gir faen i både Geir Gulliksen og ham.

Det er jo slettes ikke noe galt med Norge, hevder Halvorsen, noe som for så vidt stemmer. Det er ikke NORGE det er noe galt med, det er noe galt med hele jævla vesten og det er noe galt med store miljøer på internett – noe som tilfeldigvis også delvis overlapper med det geografiske området noen kaller NisseBjerget og andre kaller Norge. Men når konklusjonen hans blir noe sånt som: «terroristen var psykisk syk og Norge er et av verdens minst rasistiske land», virker det ikke som han akkurat har forstått poenget med en opplyst og saklig samfunnsdebatt, nemlig at man blir smartere/bedre etc. At Sverige er koko og at indere og folk i midtøsten også er rasistiske er liksom ikke noe argument i verken den ene eller andre retningen.

Og det vet selvsagt Hans-Petter hvis han tenker seg litt om, men sånt er underordnet for gamle menn som ham – det viktigste for dem er at NORGE ikke får såret følelsene sine. Ikke ødelegg det fine vi har :’) Flagget vårt er rødt og hvitt :) Og Blått! :D

Et annet litt artig poeng er at både Gulliksen og Expressen, Halvorsen og NRK ved å nettopp diskutere om det er noe galt med Norge ikke bare misser poenget ett hundre prosent, men også at fokuset på nasjonalstaten Norge – og om det er noe galt eller ikke med denne – benytter seg av nøyaktig den samme nasjonalistiske forståelsesrammen som i utgangspunktet gjør høyreekstremismen mulig.

Trooor vi i alle fall =)

Jens Kihl har blitt anti-woke, noe som tydeligvis automatisk medfører beef med Ingeborg «det er en psykisk påkjenning å ha fast jobb i media» Senneset.

Ja, det hadde vært fint, Jens :)

Del link til Aftenposten.

Din jævla homo :) 

Boom. 

¯\_(ツ)_/¯

Siss Vik i Danmark > Houllebecq i Danmark

NRKs Siss Vik har vært i Danmark for å se Houllebecq på nært hold og benytter anledningen til å skryte litt over at hun fortsatt spiser kjøtt til tross for alle formaninger om at kjøttforbruket MÅ ned for at ikke jordkloden skal SPRENGE innen 2050 (basically).

Folkelig! 

Teksten hennes er for øvrig nærmest punkt for punkt en kopi av Ane Farsethås tekst om samme litterære event i Morgenbladet. Den eneste betydelige forskjellen er språkføringen: Der Morgenbladet (fred over dets minne), sånn halvveis i alle fall, forsøkte å skrive en engasjerende tekst med komplekse litterære virkemidler som: to-tre setninger på rad uten å trykke enter, har NRK-desken fullstendig rævpult Siss Vik sitt utkast (som vi antar er sånn ca. ordrett det samme som Farsethås sitt):

Å lese AKKURAT DEN SAMME TEKSTEN som i Morgenbladet bare at med idiotisk NRK XL/VG Sporten-språk er en opplevelse som tilnærmer seg kunsten. Ukens opptur! 

???? Hva har vi gjoooort / for å fortjene dee-eee-tte? ????

(bare se for deg en melodi du liker)

Da vi logget inn på Spotify for å høre på det nyeste albumet til *leser utydelig skrift i hånden* pop-håpet Sigrid møtte dette skrekkabinettet oss:

EVERYTHING ABOUT THE WORLD RIGHT NOW?????

EVERYTHING????

Aftenpodden, Gievær, Dax18 og Ekko?

Er DETTE alt … ?

Hvor mye koster Apple Music?

 

Nettsiden High North News med spørsmål til ettertanke

Kanskje det.