Kommentar: – «Gode råvarer» er egentlig et godt markedsføringsknep brukt for å lure IDIOTER

Jeg tipper at de fleste av dem som snakker om «gode råvarer» har fuck all kvalifisert oppfatning av hva som må til for å lage en «god råvare».

b
a

Hei folkens nå i det siste har det vært mye snakk om «gode råvarer» osv så la meg bare få oppsummere et par tanker om denne debatten, Svein Strømmen-style så bare heng med i to sekunder, dette kommer til å rase avgårde i en heidundrende fart.

Nå for tida er det mange som er opptatt av «gode råvarer» og at de ikke vil spise «ferdigmat» fordi de liker «gode råvarer» og ikke «ferdigmat».

Men jeg lurer på om alle som driver og babler i vei på Joacim Lund-vis om «gode råvarer» har tenkt på en liten ting:

Og det er hvorvidt de faktisk i det hele tatt VET hva som er «gode råvarer»? Jeg tør nemlig vedde på at hvis du dro dem ut på en fuckings gård (jeg antar det er svært usannsynlig at de noensinne har vært på en ekte gård, det stedet der de stopper med Teslaen sin for å kjøpe small-batch eplemost er neppe en ekte gård men OK det var en digresjon), ville de vært i stand til å uttale seg om hvorvidt råvarene de produserte på denne gården var «gode råvarer»? Jeg bare GJETTER nå altså, men jeg tipper at de fleste av dem som snakker om «gode råvarer» har fuck all kvalifisert oppfatning av hva som må til for å lage en «god råvare».

For et par århundrer siden var all maten økologisk og folk daua som fluer av alle mulie ting hele jævla tiden. Sånn er det ikke nå lenger, i alle fall ikke i vår del av verden. Hadde de BARE «gode råvarer» før? KANSKJE, bare KANSKJE, er det slik at en eller annen KRETINER med en eller annen half-assed humaniora-grad fra Blindern kanskje ikke nødvendigvis er den mest kvalifiserte til å uttale seg om hva som er gode råvarer (men han eller hun er sikkert godt kvalifisert til å uttale seg om half-assed humaniora-ting, det skal ikke stå på det altså).

Muligens, bare MULIGENS, er den ENESTE GRUNNEN til at disse åndspygmeene kan sitte og diskutere «gode råvarer» er fordi vi har et – ja nettopp, helt riktig –  industrialisert landbruk og moderne matindustri som gjør at vi kan brødfø en hel gjeng med synsere og bablere og Harvest-bloggere og andre GJØGLERE som ikke ville hatt noe som helst eksistensgrunnlag i noe annet samfunn enn AKKURAT NØYAKTIG det ekstremt eksepsjonelle samfunnet vi tilfeldigvis og heldigvis lever i AKKURAT NÅ (ja, riktig jeg sikter til Norge, 2015).

KANSKJE, neste gang noen snakker om «gode råvarer» skal du muligens spørre dem om de har noen kvalifisert og begrunnet oppfatning om hvilke kriterier som bør brukes når de skal fastslå om en råvare er god? Og HVORFOR de bruker akkurat disse kriteriene?

Mitt stalltips #1 er: «gode råvarer» er egentlig et godt markedsføringsknep brukt for å lure IDIOTER.

Mitt stalltips #2 er: disse IDIOTENE bruker det faktum at de betaler masse ekstra for ting de er blitt fortalt er «gode råvarer» aktivt til å heve seg over den bermen av uopplyste, fastfood-gomlende kveg som utgjør størsteparten av landets befolkning?

Mitt stalltips #3 er: disse IDIOTENE er lykkelig uvitende om stalltips #1 og vil bare motvillig innrømme at de driver med atferden beskrevet i stalltips #2, og at de derfor – med mindre de faktisk har en velfundert og begrunnet oppfatning om hva som er «gode råvarer» – burde holde munnen sin pent lukket.

@d_myr er – åpenbart– et pseudonym, og denne teksten ble først publisert som et screenshot på @d_myrs Twitter-konto.

LES OGSÅ: Fem grunner til å hate «Ø», Østbanehallens 500 nye kvadratmeter som bugner av kortreiste kvalitetsduster som maser om at nordmenn er gastronomisk tilbakestående.