Motemåneden oppsummert: Sovedress, skamklipp og redaktørsinne

«Fashion is very important» sa en gang Vivienne Westwood. Ikke vet vi, men her er oktobers motehendelser oppsummert!

b
a

Månedens moteligg

Japanske businessmenn jobber hardt – nå kan de redusere stress, men fortsatt i dress! Det japanske selskapet King Jim har nemlig oppfunnet en kombiløsning med «The Wearable Futon Air Mat Set». Som navnet tilsier slår dressen seg ut i en myk plastfuton.

nov1

Faksimile: huffingtonpost.com

Månedens samarbeid

J. Brands seneste samarbeidspartner er Simone Rocha. Minikolleksjonen består av 14 plagg i Rochas karakteriske stil – feminine former og store volanger med en maskulin twist.

nov3

Faksimile: teenvogue.com

Månedens død

Oscar de La Renta døde 20. oktober etter en karriere som strakk seg over nesten fem tiår. Designeren vokste opp i den Dominicanske Republikk og var lenge Christobal Balenciagas høyre hånd. De La Renta slo gjennom da Jackie Kennedy ble fotografert i flere av hans kjoler og spesialiserte seg etterhvert på galla- og bryllupskjoler.

nov4

Faksimile: vogue.co.uk

Månedens Signy

Signy Fardal skrev tidenes mest intetsigende intervju med Charlize Theron i Elles oktoberutgave, etterfulgt av tidenes mest intetsigende kronikk fra Anne Kat Hærland. Redaktøren gjorde dårlig pressehåndtering til sin signytur (sic) med denne ikoniske videoen fra TV2. Bedre har det ikke blitt, da MinMote stilte Fardal spørsmål rundt hvem som betalte turen nektet Fardal rett og slett å svare. For det er jo ikke suspekt…

nov7

Faksimile: minmote.no

Månedens kostyme

Halloween er over for denne gang – prisen for beste kostyme går til Kate Moss – hun kledde seg ut som Cara Delevigne.

nov5

Faksimile: instagram.com/ritaora / fashionista.com

Månedens modellmamma

Donna Ionna, kjent for å oppdage Siri Tollerød (…og ikke så mange andre), har denne uken fått mye kritikk for sine «modellkurs», hvor jenter ned i 16-årsalderen blir kontaktet direkte via Facebook(!) og tilbudt en modellweekend (!) til en sum av 25000,- (!).

nov6

Faksimile: donnaionna.com

Månedens slakt

En hårklipp sier som kjent mer enn tusen ord. MinMote-redaksjonen la Beyonces nye hårsveis under lupen og konkluderte med at hårsveisen vitner om desperasjon, men at Beyonce selv er «…for deilig til å virke desperat». Oh well.

nov2

Faksimile: minmote.no