NATT&DAG mai 2014: Utgaven om forbrytelse og straff

Maiutgaven byr blant annet på et møte med Fredrik Fasting Torgersen, en status på oslograffen anno 2014, et dypblikk i det såkalte judasdose-fenomenet og Smil&Gift-intervju med OnklP.

b
a

Muligens inspirert av en klok russisk mann skred NATT&DAG til verks og laget Utgaven om forbrytelse og straff. Den ferske maiutgaven ruller ut på gata as we speak, og her er noen smakebiter på hva du kan vente deg.

PS. Det blir ingen ordinær lanseringsfest for NATT&DAG denne gangen, i stedet slår vi oss sammen med Hove og feirer ny utgave, NATT&DAGs Hovespesial (som følger med som integrert innstikk i maiutgaven) og programmet til Hovefestivalen 2014 fredag 9. mai på Blå. Blir en knallfest.

Judasdosen
Norge ligger helt i verdenstoppen i antall overdosedødsfall. De aller fleste av disse registreres raskt som uhell eller selvmord. Men det er mer enn bare rykter som tyder på at et antall av disse er regelrette drap med «judasdoser». Finnes det en mørk underskog av drap som foregår rett foran øynene på oss og aldri oppdages?
Les hele reportasjen i avisen eller HER.

Fobrytelse og graff        
Med stadig mer overvåkning, ytterligere holdnings- og svertekampanjer fra det offentlige og helt reelle muligheter for bøter i millionklassen, går det fortsatt an å male en wholecar som på nittitallet, og er det verdt det? NATT&DAG har blitt med det unge og fremadstormende crewet MSHF/Hi-5, som har prøvd nettopp det.

Ensomme skygger
Det forekommer karameller av både det spiselige og mer brutale slaget når Fredrik Fasting Torgersen, landets mest famøse drapsdømte og et potensielt offer for justismord, leverer et tilbakeblikk til sine karrierer som dikter og fotograf.

Forbrytelse og straffekonk
Hva er forskjellen på rett og galt? Vi satte justispolitikere og meningstribunal på tiltalebenken for en alvorsprat om forbrytelse og straff.

Når offeret plinger i glasset
Ingen ville lytte til performancekunstner Anna Odell da hun ertet på seg hele Sverige som falsk mentalpasient i 2009. Nå har hun fått nasjonens oppmerksomhet med Gjenforeningen, filmen om talen ingen vil høre.

Smile & Gift møter OnklP
Han har grått i telefonen med Linni Meister og fått hjelp av moren sin i beef med Aksel Hennie. NATT&DAG møtte Norges nye raprock-yndling.

+ Intervjuer med Lars Daniel Krutzkoff, Mr Little Jeans, Hany Abu-Assad og folkene bak Oslo Art Weekend, 8 sider Hove-spesial og som vanlig en masse guide og anmeldelser!NATT&DAG Oslo mai 2014_mariealixisdahl_stor