Se opp for Emilie Nicolas!

b
a

Hun er straks ferdig med studiene på Jazzkonservatoriet i Trondheim, og nå jobber hun i det stille i studio med større planer.

De som var tilstede under Oslo- og Trondheimsprisen vår i februar har nok skrevet ned navnet hennes allerede. Bærumsjenta er en artist vel verdt å følge med på: etter å ha blitt løftet frem som en av de store revy- og teatertalentene ved Bærums beste musikklinje på videregående nivå, flyttet Emilie til Trondheim for å studere musikk på Jazzkonservatoriet. Hennes låter dukker opp her og der på www. Hun er også Pstereo-aktuell. Med en gjenkjennelig og vakker klang i stemmen er Emilie en artist alle burde ha øya opp for. Se opp for Emilie Nicolas!

Det går noen rykter om at du er i studio om dagen. Hva jobber du med?

– Ja! Har vært litt i studio den siste tiden med forskjellige produsenter og musikere i ulike prosjekter jeg er involvert i. Nå om dagen er jeg i kontakt med flere plateselskap. Det er vel noen planer om et album, om jeg skal røpe noe.

Spennende! Fortell litt om de planene, da? Hva kan vi forvente oss?

– Det er kanskje dumt at jeg røper denne, det er ikke noe satte datoer eller noen ting. Det eneste jeg kan si er at det er noen planer om det i det stille. Det blir nok noe i samme gate som det jeg har gitt ut, men enda bedre og med tydeligere budskap.

Woop! Hvordan er din musikalske bakgrunn?

– Jeg er veldig glad i å skrive musikk, og det har jeg gjort siden jeg var liten jente. Gikk musikklinja på Rud videregående skole i Bærum og spilte i band etter Toneheim folkehøgskole. Nå til sommeren avslutter jeg Bachelor i utøvende jazz i Trondheim.

Nesten akademiker, du. Hvem er den ultimate samarbeidspartner?

– Det er hemmelig.

Ooh. Hvorfor det?

– Fordi det er mulig at dette samarbeidet blir noe av, men ikke helt sikkert. Og derfor kan jeg ikke røpe dette enda!

Fett. Det er en gjennomgående melankolsk stemning i bildene av deg og i låtene dine. Hva er det som bringer frem dette?

– Det er jo dette livet, da! Spurte pappa akkurat om jeg var melankolsk, og han sa ja. Så da er jeg nok det. Men dette er ikke noe jeg bruker bevisst i bilder.

Prøv å fortelle oss noe du blir sykt glad av, da?

– Alle de hyggelige folkene jeg møter for tiden! Og nevøen min Emil.

Hva synes du om nordmenn på musikkfronten om dagen?

– Jeg må passe på å ikke kaste stein i glasshus, men Norge er et lite land på godt og vondt. Det er lett å bli hørt og lagt merke til for nye band og artister, og det er bra. Samtidig synes jeg vi går god for en del musikk som ikke nødvendigvis er av kvalitet.

Sup på Blindern?

– Hahaha! Teknologien, altså! Jeg hospiteter på Norges Musikkhøgskole i utøvende jazzsang. Går egentlig på jazzlinja i Trondheim, og er ferdig til våren! Ellers så bor jeg på Majorstua, og telefonen sier alltid at jeg er på Blindern.

Du MÅ høre denne låta: