Gangar. Foto: Pressefoto

Låvefest er best med folkemusikk forkledd i metall, jazz og funk-zest

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Hoven Droven og Gangar trer inn på Parkteatret, alle ti mann, for hva som er beskrevet som tidenes konsertopplevelse.

Opplev Hoven Droven og Gangar på Parktreatret 02.02. Kjøp billett HER.

«Sukkeri er søtt, sa’n, brennevin er gøtt, sa’n»

Slik lyder starten av Telemark-visen «Sukkeri er søtt». Og det stemmer, spesielt med litt torden bak trommesettet og vreng på gitaren attåt – som Gangars unike tolkning av den gamle folkevisen, med ingen ringere enn sanglerken Synnøve Brøndbo Plassen i spissen.

For det å tro noe så vanvittig som at «less is more» på låvefest, er som å banne i stavkirka. Men det går bra; presten er en raff bonde med bena på bordet og slipset på hodet.

På låvefest er nemlig mer alltid mer.

Så hva skjer når man plasserer ti «folkemusikkrockere» på samme scene? Full fres eller en seig kaskade til partimøte hos Senterpartiet?

Svaret er selvsagt førstnevnte. Eller, ja, men ikke alltid. Av og til blir det baluba av dimensjoner: Full fest, med eller uten skinnvest, eller nærmere bestemt folkerockfest for rockefestfolk. En skikkelig tungeknebler å både si og være med på. (Som forøvrig ikke er ekskluderende for hvordan man kan forestille seg at Senterpartiets partimøter forløper seg). Det er i hvert fall en musikalsk låvefest som står på agendaen når Hoven Droven og Gangar inntar nettopp Oslos låve, Parkteatret.

Guttakrutt i Hoven Droven. Foto: Marlene Nilsen

Hoven Droven og Gangar er hver for seg musikalske haraball, og ikke minst mestere på kunsten «folkemusikk forkledd i metall, jazz og med en klype funk-zest». Av duoen er Hoven Droven veteranene, med 30 år på parketten fremfor den yngre garde av folkerockere i Gangar.

Til tross for dette har bandene siden 2021 hyppig delt scenen, såpass mange ganger at de omtaler hverandre som hverandres support-band. En kombinasjon bedre enn poteter og brunsaus, skal man tro erfarne fjellfolk.

«Dette er den største konserten eg har vore med på, var det fleire godt vaksne som fastslo på veg ut frå Hovudsalen i det som truleg vil bli hugsa som ein legendarisk konsert, også av dei velrenommerte musikarane.» (folkemusikk.no fra Hilmarfestivalen 2023)

Kvelden på Parkteatret blir intet unntak. Publikum får oppleve begge bandene for seg selv, før de setter hæla i taket og tenna i tapetet med et felles repertoar med alle bandmedlemmene på scenen samtidig!

Opplev Hoven Droven og Gangar på Parktreatret 02.02. Kjøp billett HER.