Foto: Nikodem Calczynski

For fans av Gorillaz

Den mystiske duoen er månedens utvalgte konsert. Som NATT&DAG-abonnent får du avslag på billetten. 

Vi er flere som har forsøkt å få tak i den svenske duoen Deki Alem, men aldri lykkes. Verken i Sverige eller Norge. De gjør ikke intervjuer. Det var bare såvidt by:Larm selv oppnådde kontakt med tvillingbrødrene da de allerede var booket til festivalen i 2022. Og da de endelig fikk et presseskriv sto det kun: «SHUT YOUR EYES AND ENJOY THE FUN».

Til tross for en konsekvent unnvikenhet i møte med pressen og en nesten fraværende sosiale medier-profil har de vokst i et sakte men sikkert tempo. Musikken har snakket for seg selv. Den er så innforjævlig bra. 

Det er inspirerende og sikkert litt nedslående for andre artister, at det fortsatt går an å ha suksess på denne måten. Man må ikke ha TikTok-videoer, en daglig post med gammelt livemateriell eller stories-interaksjon om hva som er deres favorittlåt.

Man kan bare gi ut god nok musikk. 

Albarns utvalgte av en god grunn

Nå skal det sies at duoen først gjorde seg kjent som rappere under navnet BENNETT, og at de kanskje benyttet andre strategier den gang. De vant svensk Grammy og holdt på i fire år. Deres tidligere prosjekt har fortsatt 16k månedlige lyttere og en låt med over en million avspillinger, men dette er likevel ikke noe som nevnes i et eneste innsalg av Deki Alem. Det virker heller som om de prøver å skjule det. 

Den gode musikken er likevel vanskelig å skjule. Deki Alem ble valgt av Damon Albarn til å varme opp for Gorillaz i Sverige, da kun med et fåtall låter ute. 

Det må være fordi han kjente seg igjen i duoens grunnleggende eklektiske musikkstil. Deki Alem er grenseløse når de setter sammen låtene sine, på en måte og i et landskap som minner om Gorillaz, dog uten gjester. 

Underlig, men strålende miks

Låtene er ofte drevne frem av drum’n’bass-energi, fremoverlente hiphop-beats eller post-punk-referanser, for den saks skyld, som på «Leave Me Alone» hvor Joy Division-trommer samples hele låten gjennom. 

Deki Alems unike stil – i det underlige rommet mellom drum’n’bass, pop, punk og hiphop – utkrystalliserte seg på den siste EP-en Fluent Stutter. Derfor har redaksjonen valgt Deki Alems konsert på Parkteatret som månedens utvalgte konsert. 

Som NATT&DAG-abonnent får du rabatt på konserten. Kjøp billett til kun 195,-!

Logg inn for å se rabattkoden nedenfor:

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.