Beats med hardhendt labb og jazz med kirurgisk presisjon

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Jazzens store håp Makaya McCraven kommer til Parkteatret for en intimkonsert 13. november.

Ikke gå glipp av sensasjonen McCraven – kjøp billetter HER

For de som var på Øya i år, nærmere bestemt foran scenen Vindfruen kl 15:55, var Makaya McCraven en sann oase blant festivalens spjåk og skrål. Musikken, kombinert med tre-fire-fem-seks øl innabords, og solstikk, var en vital åpenbaring midt i festivalrusen og den blendende solen.

Fra scenen, bak trommesettet, gjorde McCraven det han gjør best: magi.

På gjørmesletta i Tøyenparken forente han Chicagos bortgjemte studioer og Paris sine nedstøvede jazzklubber. Her smeltet musikeren sitt opphav sammen, fra de jazzfylte røttene han utforsket under oppveksten i Chicago til det klassiske Paris, hvor han ble født.

Og at han blir sett på som en av de viktigste videreutviklerene i moderne jazz er ikke rart når man hører han spille. Med hardhendt labb og kirurgisk presisjon kombinerer han sømløst harde beats, elektronika og «klassisk» jazz til et fusion-gilde som er inspirerende, forbløffende og overraskende lett fordøyelig på ørene.

Trommisen, komponisten, produsenten og den vordende jazzlegenden ble født til en jazzmusikerfar og en folkemusikermor. Denne mangfoldige oppveksten, kombinert med en oppviglersk kjærlighet for hiphop, har ført til en unik og fryktløs musikalsk stil. Det har også tjent ham tilnavnet «rytmeforskeren» (eller «beat scientist» på godt engelsk). 

McCravens tilnærming til musikk er unik. Han tar opptak av liveopptredener og improvisasjoner og bearbeider dem til fengslende komposisjoner i studio. Hver og en musikalske reiser som aldri er den samme to ganger.

Med flere kritikerroste album og opptredener på verdenskjente jazzfestivaler, har McCraven etablert seg som en av de største kreftene i den moderne jazzverdenen. 

Det fikk alle som slentret avgårde opp bakken fra Vindfruen på Øya i år erfare. Om det var en time, to eller tre er ikke sikkert. De fleste kan nok testamentere for at tiden gled avgårde – slik det ofte blir i møte med jazzfylt magivirksomhet.  

Så hvis du gikk glipp av Makaya McCraven på Øya i år, bør du benytte sjansen til å oppleve han nå på Parkteatret 13. november!

Ikke gå glipp av sensasjonen McCraven – kjøp billetter HER