Tre løyper til fredagens by:Larm!

1. NATT&DAG ANBEFALER:

SARA FJELDVÆR
20.00, Ingensteds

I by:Larm-konteksten er det faktisk helt rimelig å kalle dette en ny Susanne Sundfør! Hun skriver fantastiske låter og er velsignet med en gudegitt stemme. Vi kan ikke se noe bedre alternativ å starte fredagen med en denne gigen her.

FAT DOG (UK)
21.00, Revolver

Lite er deiligere enn en ekte og skitten rocknroll-perfomance i kjelleren på Revolver. Fredag klokken 21.00 finnes det ingenting bedre. Britiske Fat Dog har kun én monumental låt ute så langt, vi kan love at det finnes flere.

YIKES (SE)
22.00, Revolver

Dette er en av de sterkeste anbefalingene vi har for årets by:Larm. Svenske Yikes er bror til Lykke Li, men lager heldigvis mye kulere musikk! Yikes er Zacke Zachrissons nye prosjekt etter Vacation Forever og Tussilago. Med sitt ferske alter-ego lager han en fornøyelig mosh-up av leken og dum britpop, Viagra Boys og rave?? Noen kalte ham ihvertfall Iggy Pop i et rave-format. Det sier ihvertfall vi ja til.

KODE.59
00.00, Ingensteds

Rapgruppen Kode.59 venter fortsatt på gjennombruddet. Vi tror det kommer fra denne konserten og utover. Tro oss!

2. LØYPA FOR HYPESLAVEN

Ikke fornøyd med løypa ovenfor? Inkluderer den for lite av det man må få med seg? Her er torsdagens løype for hypeslaven.

Hypeslaven er totalt beslaglagt av nåtiden og sosiale koder, og lar seg enkelt forføre av alle autoriteter som gir seg ut for å ha de «riktige» meningene.

AMENA (YE/SE)
19.30, Krøsset

Deltakelse i svenske Idol og gjest- eopptredener på Håkan Hellstrøm-kon- serter høres riktig så ille ut for mange av oss, men for hypeslaven er det nok kanskje en trigger. Kanskje. Ihvertfall når låtene og stemmen får henne til å høres ut som en ny jemenittisk-svensk Aurora! Oioi, dette kan bli stort. Verdt å sjekke ut for hypeslaven når hun spiller så tidlig som hun gjør.

BAVÉ (SE)
21.00, John Dee

Clash Magazine og The Independent liker det! Også juryen i Svenske Grammis liker denne behagelige rnb-en med sitt melankolske tilsnitt. Hypeslaven bifaller og bør sjekke ut!

NELLY MOAR
22.00, John Dee

Hypeslaven har nettopp sett én rnb- artist, men blir værende på lille John Dee for å se forskjellen på psykedelisk rnb og den slickeste, mest silkete og tidsriktige rnb-en her til lands. Nelly Moar er en ekte hype! Så jææævlig elegant!

KODE.59
00.00, Ingensteds

Kode.59 venter fortsatt på gjennom- bruddet som har vært så nære så lenge. De har nå slettet alt på egen instakonto, til tross for at de tidligere har opptrådt på Øyafestivalen. De
har klargjort for take-off, tenker hypeslaven, og selv vi kan være enige om at det fort kan skje fra denne kon- serten og utover. For hypeslaven er det selvsagt også spesielt viktig å merke seg at Marstein kan komme til å dukke opp på scenen.

3. LØYPA FOR GUBBEN

Fortsatt ikke fornøyd med løypa? Her er torsdagens løype for gubben!

Gubben liker «ordentlig musikk», det vil si musikk som ble laget i hans mest formative år. Gubben har tenkt alle tankene han har tenkt han skulle tenke. Er det deg? Da bør du følge denne ruta!

SARA FJELDVÆR
20.00, Ingensteds

Gubben trenger noe «ordentlig» musikk til å kickstarte dagen. Da er dette riktig sted å begynne, med fan- tastiske låter og en gudegitt stemme. I by:Larm-konteksten er det helt rimelig å kalle dette en ny Susanne Sundfør!

HERKEDAL
20.30, Rockefeller

Fredagen er en dag for store stem- mer, men pass på! Det er ikke mange minuttene fra Sara FJeldvær til Herke- dal denne fredagskvelden. Gubben bør få med seg begge. Herkedal var tidligere med på Idol, men det har vi alle forsøkt å glemme. Enkelte i NATT&DAG-redaksjonen valset inn på Herkedal-konsert under fjorårets Vill Vill Vest-festival i Bergen uten å vite noe som helst, det var stort, så du bør forsøke å gjøre akkurat det samme.

STUZZI (SE)
21.30, Rockefeller

Disco! House! Soca! Cumbia! Funk! Det er full fyring i den svenske multiin- strumentalistens telt. Her vil gubben uansett hva som skjer la seg imponere over Stuzzis allsidighet og den «organ- siske» musikken. Endelig noen som kan spille, kommer han til å si.

NONNE
22.30, Blå

De to tromsøværingene drømmet om å skape noe enkelt, ekte og ærlig sam- men. Det klarte de med psykedelisk og seig hypnoserock som bare går og går – på nordnorsk. En nyvinning gubben vil sette pris på nede i den tette, røyk- fylte og industrielle kjelleren på Blå.