Slik blir NATT&DAGs tre scener på by:Larm

NATT&DAG presenterer hele tre scener under lørdagen på by:Larm 2023. Alle ligger tett inntil hverandre, med stor variasjon i programmet.

Lenke til Facebook-eventet finner du HER.

Ingensteds:

20.00: Debbie Sings (DK)
Debbie Sings er den 25 år gamle pop-produsenten Sophia Hage. Etter å ha sluppet kun en håndfull låter, ble hun raskt et av de mest hypede navnene hjemme i Danmark. Hun spilte på det offisielle programmet på SXSW i 2022, gjestet JADAs singel «s.e.x.y.o.m.g.» og opptrådde med henne på Orange-scenen på Roskilde, varmet opp for for oklou (som hadde på seg Debbie Sings’ merch under Coachella), og mottatt gode tilbakemeldinger for festivalopptredene sine i fjor sommer.


21.00: Sliteneliten
Verken markedskreftene eller kulturelle viktigperer ba om at seks frittalende kvinner skulle plukke opp instrumenter og starte noe som best kan beskrives som én halvdel band og én halvdel politisk prosjekt. De samme kreftene kunne nok heller ikke se for seg at de fire år senere skulle ha spilt et femtitalls konserter, flesteparten for hundrevis av mennesker til stormende jubel.

Sliteneliten er blottet for selvpålagte sjangerbegrensninger. Norges stolte protestvise-arv fra 70-åra er der, men det er også i bøtter og spann av ekte indierock, punk, djevelske folketoner og djangoske gitarvendinger.


22.00: Shiner
Shiner er en eksperimentell hiphoptrio fra Oslo. Etter kun 2 konserter og 1 utgitt singel, har de allerede fått høy verdi på ryktebørsen i Oslo som en ekstrem liveopplevelse. Bestående av medlemmer fra band som Pom Poko, Combos og H4cker, spiller de elektronisk hiphop-punk-hardcore med ekstremt energinivå og idiotiske musikalske ambisjoner.


23.00: Grove (UK)
Grove forvrenger dancehall, britisk bass og hip-hop til et helt nytt musikalsk fenomen, ansporet av sensuell frigjøring, trass og politisk angst. Inspirasjonen kan spores til punk, jamaicanske sound systems og en sunn dose tenåringspop, og vokalisten/produsentens musikk nytes best med en porsjon svett dansing.

Etter et 2022 med stormende festivalsett på Glastonbury, Boomtown, Reading & Leeds, Outlook, Shambala, Green Man, End of the Road og mye mer over hele Storbritannia, Europa og New Zealand, bringer Grove med seg en voldsom live-energi inn i 2023, som byr på ny og grensesprengende musikk. by:Larm-staben har fått kjørt seg på flere Grove-dansegulv allerede, så stol på oss når vi sier at dette live-showet MÅ inn i kalenderen din for by:Larm 2023.


00.00: Nonne (NO)

Med suggererende riff og dansbare rytmer spiller nonne psykedelisk rock på nord-norsk. Duoen fra Tromsø møttes tidlig i tenårene, og dannet fort et nært vennskap som rytmeseksjon i flere lokale band. Et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig ble til nonne. I 2022 slapp de debut-EPen «Frem og Tilbake» som høstet gode kritikker, og har turnert jevnlig siden den gang. Ved bruk av trommemaskiner, synthesizere og høye gitarer har bandet fått fans av både rock og elektronisk musikk til å samles. I april 2023 slipper nonne deres hypnotiske og hardtslående debutalbum, Omf! på Slog records.


00.30: Issatrinity

DJ og vokalist Isabelle Eoka, alias Dr. Echoe eller Issatrinity, er en av Sveriges mest overbevisende innen sitt virke. Hun er en uredd feststarter, med en ikonisk energi som kan merkes både online og på dansegulvet.

Issatrinity flyttet til London da hun var 15, hvor hennes eget uttrykk begynte å ta form for alvor. Hun oppdaget den britiske ravescenen, grime, jungle og drum & bass, og forelsket seg i de rå uttrykkene. Hun jobber aktivt for en mer balansert representasjon i musikkbransjen, og lar sin konstante nysgjerrighet og oppdagelseslyst føre henne videre.

01.45: Prof. Stranger

Prof. Stranger er kjent for sin unike tolkning av house, garage og breaks. I Stockholm er han den som presenterer en del av den svarte diasporaen og musikkscenen, som de fleste i Stockholm ikke er kjent med. Etter å ha skapt seg et navn ved å DJe på Sveriges største klubbsteder og festivaler, har musikken hans siden funnet veien til internasjonale plattformer som NTS, Dublab og HÖR.

Lenke til Facebook-eventet finner du HER.

Indigo:

20.30: Swank Mami (NO)

Swank Mami slapp i slutten av 2022 debutsingelen “Venus Retrograde”, ble måneds Urørt i februar, og spilte deretter på Trondheim Calling. Nå er hun i studio med Morten Gillebo og Brandon Santell for å ferdigstille sitt første prosjekt, hvor det kan forventes lekenhet, dype melodier og dansbare rytmer. Swank Mami er med andre ord klar for både slipp, og by:Larm 2023.


21.30: Turbo (NO)

Turbo, en Oslo-basert rapper fra Bergen, er et friskt tilskudd til den norske hiphop- scenen. Han leverer rå tekster over beats i et lydbilde med elementer fra punk, elektronika, og trap, og drar deg med på en reise gjennom et univers forsøplet av et utsvevende liv. 

Turbo har vært travelt opptatt det siste året. Med tre singler og en rekke konserter, har han blitt kjent for sin eksplosive energi. Turbo debuterte på showcasefestivalen Vill Vill Vest, hvor han fikk store lovord av Bergens Tidende, etterfulgt av warm-up konserter for Linni og Eirik Aas, og eget headliner-show på Rommet i Bergen.

Hans siste singel «Iskalde Vannet» er den første singelen fra hans debut-EP som er planlagt utgitt i løpet av våren.


22.30: Anakin Justin (NO)

18 år gamle anakin justin har den siste tiden vist seg å være et navn å følge med på. Som både produsent og låtskriver leverer trønderen noe personlig og genuint. Etter gode tilbakemeldinger for opptredener på festivaler, og som support for Linni og Jaa9 & OnklP, er rapperen nå klar for by:Larm 2023.


23.30: Fochs Koshka (NO)

Med sine høyenergiske liveshows og unike form for eksperimentell techno, er Fochs Koshka for tiden en av de mest spennende norske gruppene innen den elektroniske sjangeren. I en techno-scene hvor mange ser bakover i tid for å bli inspirert, er Fochs Koshkas lydlandskap et glimt inn i fremtiden.

Det sies at live-energien deres er i ferd med å utkonkurrere den folkekjære powerbanken og at svetten blant publikum muligens kan løse verdens vannproblemer.


00.00: Tia Taro (LIAR)

Tia Taro (LIAR) har i løpet av de siste fem årene samlet folk på utesteder og festivaler i Norge, Berlin og London. Du kan forvente en skamløs kveld med en miks av techno, UK bass, dub og gjemte og glemte jamz.


01.00: Fochs Koshka med Freij (DJ set)

Med sine høyenergiske liveshows og unike form for eksperimentell techno, er Fochs Koshka for tiden en av de mest spennende norske gruppene innen den elektroniske sjangeren. I en techno-scene hvor mange ser bakover i tid for å bli inspirert, er Fochs Koshkas lydlandskap et glimt inn i fremtiden.

Det sies at live-energien deres er i ferd med å utkonkurrere den folkekjære powerbanken og at svetten blant publikum muligens kan løse verdens vannproblemer.

Lenke til Facebook-eventet finner du HER.

Bortenfor

19.00–03.00: NATT&DAG-DJs

Musikkjournalister, komikere og musikere tilknyttet NATT&DAG spiller musikk på Bortenfor hele kvelden. Blant annet Stefanos Yowhannes, Safari Shabani, Adrian Sulemana Bolstad, Viljar Sæbbe og NATT&DAGs musikkredaktør Saga Eline Jonsson Hoff.