Foto: Regine Døsen Kristoffersen

NATT&DAG på engelske vingårder: Gamle nazipenger og bobler til endetiden

Britiske bobler danker ut champagne på blindtester. Klimaendringene endrer vinverden. Det er dette eliten skal drikke når verden går under.

– Når man kommer dit at man kan lage god vin i Skandinavia sier det seg selv at man er fucked i resten av verden, sier Tommy Grimshaw, sjefsvinmaker i Langham Winery.

NATT&DAG har reist til sør-England for å undersøke de norske luksuskonsumentenes nye kjæledegge: Engelsk musserende vin. Eller «british fizz», som de prøver å brande seg som. Endelig har britene et eget produkt i gourmetens navn! Noe egenprodusert som til og med utkonkurrer franskmennenes champagne i flere blindtester gjort av topp vineksperter rundt i verden. Det skulle bare litt varmere temperaturer til. 

Du må være abonnent for å lese saken

Logg inn med Vipps.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.