Hva faen er en drongo?

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Drongo fascinerer og gjør en svett bak ørene – dyret så vel som bandet. 

Opplev Drongo 9. September på Parkteatret. Få billetter HER. 

Over steppene i Afrika, deres løver og krokodiller, over Sør-Asias rismarker og Toyota-fabrikker og så langt sør som Australia – på luftstrømmene over fyllesyke utvekslingsstudenter, finner man drongoen. En drongo er en fugl. En liten tass, kjent for sin gaffelformede stjert og sorte fjærdrakt. Og ikke minst sin hissige kvitring.

I et tilskudd til arten finner man nå deres navnebror, et åttemannsorkester, innenfor våre egne grenser: bandet Drongo. Deres kvitring er vel så infernalsk. Men det er bare bra.

«Slange med hatt, det ser ut som om han er blid, men han er dødelig!»

– Fra låta «Slange»

Etter en rekke opptredener på scener som Bylarm, Trondheim Calling og Vill Vill Vest har Drongo etablert seg som et sirkus uten sidestykke. For ikke er de beskjedne heller. Musikken er mye. Og godt er det. Drongo har nemlig bestemt at sjangre ikke er noe for dem. Istedenfor har de en rekke beskrivende fremmedord og adjektiver. 

Kjært barn har mange navn, og diffuse band spiller innenfor flere sjangre. Drongo har blitt prydet med mang en etikett, deriblant afrobeat, krautrock og space disco, for å nevne noen.

Eller oversatt: Det er deilig, rått, og utrolig morsomt.

La Drongo ta deg med dit en drongo aldri har ferdes før – krautland og verdensrommet.

Opplev Drongo 9. September på Parkteatret. Få billetter HER.