Her er våre redaksjonelle vurderinger!

Derfor navngir NATT&DAG transskeptikerne

NATT&DAG publiserer sjelden navn på idioter i offentligheten. Det har heller ikke skjedd i denne saken. Men spredningen av konspiratorisk kritikk og amerikansk kulturkrig har ført til at transdebatten har gått av hengslene, også i Norge, noe som kan føre til at behandlingstilbudet for transpersoner blir forverret og utsatt. 

NATT&DAG har hatt det morsomt med at mange av de navngitte idiotene har uttalt at meningsmotstanderne prøver å «kneble debatten» gjennom personangrep. Det mener de er dumt, men i NATT&DAG mener vi det har offentlig interesse at denne debatten knebles. Derfor prøver vi å følge personangrep-sporet som de antyder kan være effektivt.

NATT&DAG mener det har stor offentlig interesse at mer og mindre kjente offentlige debattanter sprer tull og fanteri i en sak det er stor offentlig interesse rundt. Derfor har vi navngitt disse idiotiske meningsbærerne.

Derfor publiserer ikke NATT&DAG etternavn og bilde

NATT&DAG er i utgangspunktet varsomme med å dele bilder av personer med idiotiske meninger. Men omstendighetene i trans-saken, blant annet detaljene rundt den høye selvmordsraten blant transpersoner og den høye temperaturen i debatten, gjorde at NATT&DAG mente det hadde offentlig interesse å publisere bilder av personene som tross alt var idioter. Bildebruk kan bidra til å se sammenhenger som oppklarer et mønster. Som for eksempel at de aller fleste stemmene i denne saken er hvite og over 40 år. 

Så fort vi innså at dette mønsteret var veldig åpenbart, ble behovet for bilder mindre. NATT&DAG ønsker ikke å publisere unødvendig identifiserende detaljer om personer med idiotiske meninger. Derfor er heller ikke etternavn brukt. Til gjengjeld er en av personene med idiotiske meninger en «kunstner» som vi har latt oss inspirere av for å lage illustrasjoner av idiotene.