Gjenerobringen av Aker Brygge

Sponset innleggi samarbeid med 3KT

I le av Aker Brygge, slik alle kjenner den, finner du 3KT – som best kan beskrives som en liten kulturlandsby. Med kulturtilbud fra teltduk til teltduk er 3KT et friskt pust og en kontrast til alt annet på brygga.

Les mer om 3KT og hold deg oppdatert på deres kommende arrangementer HER
Og se hele kinoprogrammet deres nederst i saken!

Mellom Nasjonalmuseet og Aker Brygge ligger 3KT, som åpnet dørene første gang 10. juni i fjor. Over sesongen pådro de seg hundre arrangementer gjennom sommeren av kaliberet musikk, film, mat, mote, fotball og et aldri så lite Pussy Riot-besøk i anledning Freedom of expression-festivalen. 

Kort sagt er det et sted med mål om å huse alt som er gøy, og ambisjonene for i år er ikke lavere. 

Fra utekinoen i fjor. Foto: Pressefoto

– Høydepunktet for meg i fjor var definitivt utekinoene, og vi gjentar suksessen i år. Det blir gratis utekino hver søndag i samarbeid med Warner Bros, som feirer hundre år. På programmet står klassikere som Casablanca, A Rebel Without a Cause og nyere filmer som A Star is Born, sier daglig leder på 3KT, Katinka Troye.

Hun forteller om over 200 gjester hver dag siden åpningshelgen og knallgod stemning. 

– Vi er kjempefornøyde med starten. Selv Sam Smith var her forleden dag og slappet av før han skulle spille konsert i Spektrum, forteller Troye. 

Norske somre er opp og ned, og regnværsdagene i fjor satt folk trygt og lunt i det store, åpne teltet. Selv på en våt og forblåst morgen møtte en glad gjeng opp til morgenyoga under teltduken. Og snart kommer det opp glassvegger rundt hele teltet. 

Foto: Pressefoto

– Det blir yoga i sommer også. Fra 7. juni og hver onsdag morgen fremover er det bare å møte opp 09.00. Ved finvær er vi ute på gresset. Yogaen er gratis, bare ta med matte, sier Troye. 

I tillegg til den gode gamle yogaen står arrangementer under Pride, Musikkfest Oslo, utebingo med bingokongen selv, Ronny Haugeland, Oslo Sneakerfest, Katapult Future Fest og Ett Glass-festivalen, DJ-kvelder, Afterswim, klesmarked med The Fashion Archives, snadder med African Food Festival og mye mer på tapetet.

Alle skal få – tobeinte så vel som firbeinte

Uten mat i magen duger kulturtilbudet ikke. I denne omgang sørger Stup Bar, Best Friends Pizza og Smashing Burger for maten, og baren er åpen syv dager i uken med alle rettigheter. 

Foto: Pressefoto

Lokal kvalitet står på menyen på 3KT. På Stup Bar får du naturvin og mat fra lokale produsenter, av sorten norske tacos og sjømat-bbq. Best Friends Pizza er en liten avdeling av den sagnomsuste pizzasjappa på øvre Grünerløkka, og i tillegg får du gode burgere med fries fra Smashing Burger. 

Tilbudet gjelder ikke bare folk heller.

– Hunder er veldig velkomne. Vi har egne vannskåler til de firbeinte, skytes ivrig inn av Troye.  

En perle

Men hvorfor ta seg bryet?

3KT er en satsing fra Ferd Eiendom, som ønsket midlertidig drift på tomten i påvente av bygging, og Flott Gjort er ansvarlig for å drifte stedet. Navnet er en forkorting for Trekanttomten, Ferd Eiendoms arbeidstittel på den fine tomten like ved Aker Brygge. Her skal det opp et nytt kontorbygg med utadvendt aktivitet i førsteetasjen, og med en beliggenhet to minutter fra vannkanten og Aker Brygge ønsket Ferd å gi noe tilbake til byen i en treårs-periode. 

Foto: Pressefoto

Gjennom midlertidig aktivitet får de også testet ut en rekke funksjoner, kulturopplevelser og tilbud som kan benyttes i det ferdige bygget på Trekanttomten.

– Det er fantastisk å se hva stedet er blitt. 3KT er virkelig en perle, sier Katinka Troye. 

 Les mer om 3KT og hold deg oppdatert på deres kommende arrangementer HER