Foto: Pressefoto

Velsignet hiphop

Livsvisdom fra en av Holmlias sønner, rett i øret.

Oscar Blesson spiller sin første headlinerkonsert på norsk hos Parkteatret 12. januar 2023. Billetter kjøper du HER

Reisen har tatt syv år, og vært krokete med smertelige livserfaringer for Holmlia-rapperen. Alt dette tar Oscar Blesson med seg i sin nyeste musikalske kreasjon, i det han flagger budskapet, og debutalbumets tittel “vi blør i kor”.

Diskografien til Blesson var allerede prydet av singler, samarbeid og kritikerroste liveopptredener. Men da faren, som også var hans store musikalske forbilde, gikk bort i 2019, startet en kjedereaksjon hos rapperen – en som ledet til nye oppdagelser, både om ham selv, musikken, og visjonen han ønsket å bringe til verden. To år senere var Oscar Blesson tilbake, sterkere enn noen gang, med singelen “Lett depresjon”. Siden kom også slageren “Er Du Dum?”med Jonas Benyoub

Debutalbumet viser rapperen fra hans beste side, særlig som historieforteller. Holmlia-rapperen har mye å dele: Erfaringer, erkjennelser og gatevisdom, og han bruker musikken effektivt og lekent som talerør. Under tekstene er melodiene inspirerte og beatsene tunge.

Vi sier ting som, du er ikke alene – og det kan fort bli en hashtag. Jeg ber deg heller huske at vi er sammen. Smerte bryr seg ikke om hvem du er, og det å dele din smerte vil minne deg på at vi er sammen. Med det deler jeg mitt blod, for vi blør alle i kor.

– Oscar Blesson (gjengitt fra NPS)

Albumet er en hyllest til det som er ekte, og hvem han[KAN1]  virkelig er, nede i dypet. Låtene handler om virkeligheten – hans og vår. Budskapene leveres på norsk og en klype fransk (en hyllest til familierø​​ttene fra Elfenbenskysten). Albumet huser en rekke etablerte ordsmeder Blesson har fått med som sparringspartnere, som Jonas BenyoubL.U.N.A og Amara. Sammen har de snekret sammen en rå, spennende, og rett og slett FET lytteropplevelse, helt utenom det vanlige.

Konserten på Parkteatret blir starten på et nytt univers for Oscar Blesson, og en velsignelse for lytterne.

Ikke gå glipp av Oscar Blesson på Parkteatret 12. januar 2023. Billetter får du HER.