Foto: Jenny F. Lunde

Til sengevæteren i oss alle

Sponset innleggi samarbeid med Parkteatret

Oslobandet Veps har gjort det de fleste snubler på: Å ta tenåringsangsten på alvor. Kvartetten har fått det til med fengende poplåter, sjarmerende skrangling og sjelfulle ballader – utført med brodden det fortjener. 

Veps spiller to konserter 02.03.23Parkteatret. En Yngling med fri alder og en for de over 18.

Såvidt ferdige med VGS hadde jentene bak Veps allerede prestert å fange oppmerksomheten til lyttere på tvers av både land og strand med en rekke solide singler. Og da EPen «Open The Door» ble sluppet i 2021 ble den tatt imot med pauker og trompeter, nasjonalt såvel som internasjonalt. Året senere kom debutalbumet «Oslo Park», noe som viste seg å være alle vingeslagene i riktig retning for en veps som summet godt fra før av.

Musikken deres er sjarmerende, skranglete, rå, sår og tar seg vel så godt gjennom airpodsene som over anlegget på det nedstøvete jenterommet anno 1994. For låtene oser av 90-tallet i fargene JNCO Jeans og Tamagotchi. Og med «Oslo Park» har Veps-jentene snurret sammen et musikalsk kaleidoskop med bilder av tenåringskjærlighet, ung sorg, barnslig glede og det mundane hverdagslivet. 

Albumet, akkurat som resten av diskografien, er kuratert av slagkraftige låter med allsangverdi, grinepotensiale og en unektelig gjenspillings-garanti. Kanskje best vises spennet med «Mooney Tunes» og «To the Bedwetter». Førstnevnte en kort og småfrekk indie-kule med unektelig god driv. Sistnevnte et ømt og sårt tilbakeblikk på årene som ung, og et kjærlighetsbrev til sengevæteren som bor i oss alle.

«There is no doubt that they will become Norway’s next international indie export, and in time can achieve a global breakthrough on the scale of compatriots such as Girl In Red and Boy Pablo.»

– Bands of Tomorrow

«Oslo Park» oppleves sånn sett tidløst, og er en fryd på øret fra albumperm til albumperm. Det hele er spikret sammen av musikksnekker, og bergenser, Matias Tellez (Girl in Red, Sondre Lerche ++). Bak produsering-, mikse- og mastre-spakene har han med digitalt klister og lim fanget Vepsens ildsjel akkurat slik den fortjener: Liten, skjør og med en voldsom brodd.

Ikke gå glipp av Veps på Parkteatret 02.03.23. Billetter til Yngling-konserten finner du HER, og billetter til konserten for de over 18 finner du HER.