Thea Wang. Foto: Louise Hvas

Thea Wang gjør høsten lettere å svelge

Konserten hvor stemmebåndene spares og sjela blottlegges.

Rydd kalenderen. Thea Wang kommer til Park 18. September. 

Musikken er som en skål med bær. En musikalsk reise tilsvarende en klem du ikke visste at du trengte. En drakamp mellom glemt sorg og pulserende håp. Smilet som presser på når du får øye på en god venn. Et klapp på skuldra fra barneskolelæreren – både i salig triumf og sårt nederlag. Låtene til Thea Wang er balsamerende og opprørende. 

Brusende på toppen av den norske musikkbølgen finner man den slående vakre og simplistiske vokalmusikken. Blant de mange fanebærerne står Wang sterkt. Stemmen hennes har bært langt, og hun har trollbundet lyttere både her til lands og videre. På norsk jord har hun høstet varme omtaler fra P3 og Bergens Tidende. Utenlands har blant annet DR P6 beat i Danmark og Wonderland Magazine latt seg hengi til Wangs innbydende univers. 

“Det er noko vedunderleg unikt som føregår i Thea Wang sitt solsystem. Med ei inderleg intensitet vert tilfeldige møter, einsemd og kjærleik forvandla til klanglege noveller som opnar dører inn til andre sine liv, der vi får vera gjestar ei lita stund.”

–Jan Tore Skråmestø (2021)

En gjennomlytting av debutplata “While He is Still Asleep”, som så dagens lys for bare en knapp måned siden, er plasteret og varmen man trenger for å komme seg gjennom en hard og utilgivelig høst. Selv beskriver Wang låtene sine som noveller. Og det er de. Hun er en dreven historieforteller, og i arsenalet huser hun treffende, ærlige og ufiltrerte historier, alle akkompagnert av et sparsommelig, men likevel, altoppslukende musikkbilde. Ulende gitarer, svake, men livgivende cymbaler og pads løfter musikken til noe stort og eterisk. Der musikken står i fare for å falle flatt, svever den istedenfor høyt. Like trygt og stødig som en hjemmekjær skål med bær. 

Det er lett å gå seg vill i Wangs musikk, og det er ikke nødvendigvis noe man vil unnslippe. 

18. Oktober er din mulighet til å miste deg selv i Thea Wangs nydelige univers. Denne gangen på Parkteatret. Billetter kjøper du HER