Foto: Pressefoto

Det sanne potetgull er en bakt pottit med pét nat

I krysningspunktet av venndiagrammet mellom Oslos hipsterschmørje og den (u)besudla bygda finner man Pottit&Petnat. Episenteret ligger på Sentralen, og der ruller potetene mens pét nat-en flyter fritt. Hallelujah!

I lang tid eksisterte det et potetvakuum i Oslo. Det var før Sentralen grep situasjonen etter ballene. I dag er de krysningspunktet mellom to verdener – og dæææven, som det smaker. 

Selv om alle har en relasjon til den bakte potet, er det en rett – nei, et arvestykke – som har falt gjennom glippene i hverdagen til den gemene nordmann (Fordi den tar 1,5 jævla time i ovnen). Det Oslofolket derimot har fått smaken på er pét nat, en perlende vintype der vinen blir tappet på flaske før den er ferdig gjæret. Pét nat heter egentlig pétillant naturel, om du vil være vanskelig på det. 

Konseptet Pottit&Petnat kom opp da jeg følte på en mangel av digg bakt pottit i Oslo. Der jeg kommer fra ved Mjøsas bredder, serveres det sykt god bakt potet hele sommeren, noe som manglet her. […] Pottiten må jo pares med noe gøy, så hvorfor ikke pét nat. Det er en drikkevare flere burde oppdage!

– Marius Hagen (daglig leder på SentralenMat)
Foto: Pressefoto

Konseptet ble født høsten 2021, og holdes hver tredje fredagSentralen mellom klokka 16-21. Stemningen er avslappet, potetene varme og vinen perlende – det er garantert. Over anlegget kjøres lavskuldra hiphop. Hva mer er det å si?

Det finnes et knippe reservasjoner, men de flyr unna raskere enn nybakt… potet. Hehe. Her må du være kjapp! Ellers er det førstemann til potetmelmølla-prinsippet på resten av plassene. Dra med venner, familie, jobb, partner eller alene. Potet og perler er for alle.

Du kan lese mer om konseptet, og Sentralens andre faste arrangementer HER

Og som de sier på andre siden av dammen: Ikke vær en sofapotet, a.