Hakka pikk og sure poteter: Mae og Tommy Tee er tilbake på Park

Sponset innlegg I samarbeid med Parkteateret

Dynamittduoen er klare til å ta over scenen på Parkteatret.

Ting går av stablene 16.09.22 og billetter kan du kjøpe HER.

Siden Maes debutplate i 2001, den gang under navnet “Opaque”, har han etablert seg som en mester i faget ordkløveri. “Gourmet Garage” semtenterte tidlig statusen hans som en bauta i sjangeren. Og skulle det noen gang vært noen tvil, forduftet denne da plata ble innlemmet i norsk musikkhistoria da Morgenbladet kåret den til landets 23. beste album gjennom tidene. 

I årene siden har han gradvis gitt ut flere og flere låter på morsmålet signert med sitt nye artistnavn “Mae”. Og han har pumpet ut slagere, til jubel og ståhei, som kjærlighetsbrevet til byen sin, “Oslo” og nikke-sløyt-i-takt-låta “Loff”, som gjestet ingen ringere enn Karpe-Chirag. 

Det norske språk har gjort musikken hans godt. Veteran-rapperen vet å mesterlig spinne tekstuelle garn som fanger lytteren: Han er rett og slett en ordsmed av rang og en sabla god historieforteller.

I ryggen har han musikkjungelens bestefar, Tommy Tee. Tidligere graffitiartist og b-boy, har blitt stjerneprodusent, DJ, garva rapper og spelleman. Etablert som en real musikalsk guru, har han gjennom plateselskapet sitt, Tee Productions, huset en rekke hiphop-kjemper som Diaz, Warlocks, Son of Light og Don Martin. 

Sammen har Mae og Tommy Tee vist seg å være et uslåelig team, og er blant annet to av hodene bak den banebrytende låta “Takin Ova”.

Nå for tiden jobber den dynamiske duoen med Maes neste store. Så langt lover prosjektet godt. Singelen “Swix” slapp tidligere i år, og det er sant det han rapper: “Jeg har bedre glid, jeg har bedre ski”. Plata har også potensiale til å vinne tidenes tittel-pris, med navnet “Selv en blind høne finner korn i blant”. Mae er en visdomskilde som aldri tømmes.

Til showet har de med synther, gitarer, god stemning og et par stjerner. En av dem er ingen ringere enn Kenny Bong, traveren som har holdt koken med Mae siden oppstarten av gruppa Valuable Scamps på 90-tallet. Det er ingen tvil om at showet kommer til å bli brennhett, og om ikke annet noe du burde få med deg, ene og alene på grunn av den skyhøye legendestatusen.

Og for de som kan teksten til “Loff” utenat: Frykt ikke, Mae disker ikke opp til middag.1

1Ref første vers i låta “Loff” da Maes middagsplaner var “Hakka pikk og sure poteter, egg, bacon og sossiser. Økologisk helsekost, (og) hveteboller med rosiner”.