FOTO: Henriette Sagfjord

Utelivsguiden uke 19

Det nærmer seg enda en helg. Dette pusterommet mellom hverdagens strabaser som får oss til å kjenne at ja, vi lever faktisk. Helgen representerer friheten, muligheten til å hive rundt seg med riksdalene man bruker hele uka på å gjøre seg fortjent til.

Det er veldig nonchalant å sitte på gjerdet, vi anbefaler det rett og slett ikke. Det er ikke sexy å «se an mulighetene», det er sexy å planlegge, og det kan vi hjelpe deg med. Å være sexy. Her er våre tips for musikk, klubb og kultur for helgen som nærmer seg. Mye fra Oslo, og noe fra Trondheim.

Oslo

Dansens Hus Filmfestival // Dansens Hus

12. – 14. mai

Verdens første filmfestival på Dansens Hus. Fra torsdag til lørdag settes det opp i alt seks spillefilmer og dokumentarer som fokuserer på dans og koreografi. Blant titlene finner du for eksempel filmen Girl, en film om en ung tvekjønnet danser som får et heftig møte med ballettinstitusjonen. Filmen har vunnet et drøss med priser, blant dem fem priser fra Cannes. Se resten av kinoprogrammet her. 

Kortado x Get Dancy // Sentralen

13. mai, kl. 21

Get Dancy er et klubbkonsept som har levd i gått over et tiår, og det har blitt svært populært ved å tilby en miks av klubb, disko og allsang. Denne gangen kommer Get Dancy med en twist, for de tar med seg koret Kortado for å legge til enda et musikalsk element til sitt livlige show. Kortado omtaler seg selv som et popkor. Det består av over hundre sangglade gutter og jenter, og de har blant annet stått på scenen med Gabrielle. Først blir det korkonsert, før du etterpå får en utgave av Get Dancy som du aldri har sett før. Vår spådom: Dritkult! 

Billetter finner du her.

The Villa 15 år // The Villa

13. – 14. mai, kl. 22

The Villa skiller seg ut som Oslos rendyrkede klubb og dansegulv. Om du har danset deg andpusten og gjennomsvett så finnes det ingen hvile, annet enn trøsten om at du ikke er den eneste. The Villa har holdt det gående i femten år helgen 13. – 14. mai. Klubben har vært en av de mest populære dansescenene i Oslo siden oppstarten, og er i dag like viktig for byens innbyggere som Blå, Ingensteds og Kafé Hærverk. For å markere sin egen overgang «inn i de voksnes rekker» byr The Villa på en vill rekke av DJs, som alle har vært med på å bygge The Villa sin status i årene som har gått. 

Svømmebasseng // Parkteateret

14. mai, kl. 21

Nabolagsbandet som slo gjennom nesten uten å prøve? Det er sikkert feil, men det er noe med musikken til Svømmebasseng som virker svært uanstreng, gledesbetont og flytende. Det har gått hele åtte år siden debutplata ble sluppet og låta Innertier ble spilt på alle små høyttalere i parken og på stranda. Album nr. tre er nå på vei og da er bassenget igjen fylt med lekende pop og skvulpende disko. Et gledelig gjensyn på Park. 

Finn billetter her.

Eurovision-finale // Syng Grünerløkka

14. mai, kl. 20

Årets utgave av det menneskelige sirkuset Melodi Grand Prix finner sted i helgen. Man kan mene mye om den musikalske søpla vi blir kanalisert gjennom tv-skjermen, men det er vanskelig å argumentere mot at det er ganske underholdende. Låtene er dritt, spesielt den med de gule ulvene, men det blir til et unikt show, og på Syng kan du oppleve MGP slik det er ment å nytes. Publikum skal kåre sine egne favoritter og det blir nok garantert allsang av en eller annen art. Om du uansett skal se MGP, så vil nok Syng være med å løfte opplevelsen, så lenge du holder dine nazistiske holdninger skjult. 

Karmaklubb – House of Joie // Det Gamle Biblioteket

14. mai, kl. 12

Oslos store litterære arena har, siden det ble lagt ned som bibliotek, åpnet dørene for byens danseglade, og siden servert noen ganske legendariske klubbkvelder. Nå er det igjen tid for et monster av en klubbkveld på Det Gamle Biblioteket. Bare se det for deg: 1400 dansende mennesker dirigert av et helt kobbel med drevne DJs, som du helt sikkert kjenner fra byens faste dansehuler. Vi kunne nevnt dem alle, men det hadde blitt en lang tekst. Denne kvelden er i samarbeid med Oslo Pride, så denne utgaven av Karmaklubb er en feiring av forskjeller og mangfold, noe du vil du merke når du sklir inn på klubben. Arrangementet varer hele dagen, med workshops og diverse innslag på dagtid, før de rydder til klubb på kvelden. Det er ikke så ofte det holder klubbkvelder på Det Gamle Biblioteket, men hver eneste kveld er av det minneverdige slaget. Ikke gå glipp av dette. 

Kjøp billetter her.

Navalny // Vega Scene

18. mai, kl. 18

En liten bonus her, som først kommer til neste uke. For hva skjedde egentlig da Aleksej Navalny ble forgiftet? Den russiske opposisjonslederen ble som kjent veldig syk etter en kopp med kaffe på en flyplass i 2020, og ble hastefløyet til Berlin hvor det ble slått fast at det ikke bare var kaffe han fikk i seg, men også en dose nervegift. Denne dokumentaren følger etterforskningen og sporene som avdekkes, og vi blir bedre kjent med det som tydeligvis er mannen Putin frykter aller mest. Dokumentaren ble kåret til publikumsfavoritt på årets Sundance-filmfestival, som er en big deal.

Skaff deg billetter til dette. 

Trondheim

Fredfades og Jawn Rice // Lokal Bar

13. mai, kl. 22

Fredfades er en ener i landet når det kommer til analog klubbmusikk. Han gjør det ofte på gamlemåten, ved hjelp av både nye og gamle beats på vinyl. Han har sin rot i hiphop og jazz, som han gjør til veldig kul klubbmusikk. Han er en sentral aktør i kollektivet Mutual Intention, der Ivan Ave og Tøyen Holding har sine utspring fra. Jawn Rice markerte seg på klubbkartet med sin unike blanding av dyp house og moderne funk. Han har sammen med FredFades produsert flere utgivelser som har blitt hjørnesteiner i norsk klubbmusikk. Dette blir en kveld med rå musikk og tettpakket dansegulv. 

Jazzfest på Samfundet // Samfundet

13. og 14. mai, kl. 19

Jazzfest inntar Samfundet, og leverer to kvelder som kommer til å få selv de mest drevne ingeniørstudentene opp av Recarostolen og vekk fra pc-en. Her er jazz i sentrum. Dette blir en sanseeksplosjon med en premium bukett av noen av de feteste, unge musikerne med føtter i jazzen. Et seks timers langt eventyr som blir en jazzleksjon av de sjeldne. Høydepunkter er Ghost Note, Fieh, Koma Saxo, og S. Møller Storband, samt mye, mye mer. 

Bård Berg // Lokal Bar

14. mai, kl. 22

Enda en klubbkveld i regi av Jazzfest. Bård Berg er en DJ som er i ferd med å legge Norge for sine føtter. Han har gitt ut et nytt album som heter så mye som Oslo Beats vol. 2, og han tar med seg lyden av hovedstaden opp til Nidaros. Vi påstår ikke at Oslo er Norges beste by, men på klubbfronten er Oslo et ponnihode foran resten av landet, så Bård Berg vil være en berikelse for klubbtørste danseentusiaster i Trondheim. 

X