Utelivsguiden uke 9

Forrige uke åpnet The Villa igjen. Etter tre måneder med lukkede dører markerer det at utelivet endelig er tilbake for fulle mugger. 

Med full gass inn i våren blir det igjen vanskelig å avgjøre hvor tiden skal brukes i helgen, og vi håper at disse anbefalingene er gull verdt. Så slipper du kanskje å dra opp til Holmenkollen for å grave deg ned i snøen for å se menn og kvinner gå runde og runde med ski på bena. Ski er nasjonalkultur, men handler Kollenhelga egentlig om langrennet lenger?

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival 2022

Vega Scene / Vika Kino / Kunstplass

28.2 – 6.3.

To festivaler finner sted i byen denne uka, og begge er allerede i gang. Den første er Human internasjonale dokumentarfestival. De utspiller seg på tre steder i Oslo, Vega Scene, Vika Kino og galleriet Kunstplass. Festivalen inneholder 35 nasjonale og internasjonale filmer. Det blir også flerfoldige debatter og seminarer med flere av filmskaperne som tar opp viktig spørsmål om samfunn og menneskerettigheter, i tillegg til tre forestillinger og èn kunstutstilling. 

Her er det så mye spennende at det er vanskelig å plukke ut noe. Du kan velge mellom dokumentarer fra frontlinjen i Syria, om overgrep og psykisk uhelse blant unge samer, om veien tilbake fra selvmordstanker og om helsepersonell under pandemien, og mye mer!!

Festivalen varer frem til 6. mars. Se hele programmet for festivalen her.

Humorfest på Salt

Salt Art & Music

1.3 – 5.3.

Festival nummer to denne uka er av den gøye sorten og skjer på salt. Her blir det som antydet fokus på humor og generell trivsel. Men en relativt ung lineup kan du her få et innblikk i hvordan fremtidnorges humorlandskap ser ut. Impro har blitt en et hjertebarn hos Salt, og her kan du få med deg flere improforestillinger. Øde Nerdrum og Espen Thoresen skal også snakke om menn, og fenomenet Gustav skal fremføre technodikt. Fullt program kan du se her. Pågår frem til lørdag.

Bjørn Torske hele natta // SS: Tom Dragebo

The Villa

Fredag kl 22.

Nå som The Villa er tilbake har de sørget for at ingen kvelder skal bli kjedelige. Den uoffisielle grunnleggeren av skranglehouse er blitt en av nordens mest særegne DJs. Som støtte har han med seg Tom Dragebo, en som gjennom ti år med platespinning i Berlin har fått veldig god dreis på dansemusikk og klubbkultur. Denne natta kan bli den ideelle starten på helgen. 

150,- Betales i døren. 

Frædag: Fort Romeau

Jæger Oslo

Fredag kl 22

I 2020 ble det avlyst men nå er det klart for tredje gigg med Fort Romeau på Jæger. Dette er en mann som har holdt det gående siden 2012 og som for hvert år har klatret høyere i househierarkiet. Han har nylig sluppet sin tredje LP, som flere mener er hans til nå beste. Etter ti år i gamet har han bygget opp nok auditiv kapital til å lamslå alle som tråkker ned i kjelleren på Jæger med noe av det beste deep house har å by på. Jæger-vennene Øyvind Morken og Olanskii er også med på fredag, Morken spiller i Gården og Olanskii skal varme opp for Romeau.

KLUBB: /GRÅ

Blå

Fredag kl 23.

GRÅ PÅ BLÅ! Dette gøyale konseptet er tilbake. /Grå er en klubbkveld litt utenom det vanlige. Det tar utgangspunktet i dansbar musikk, men gir deg et overraskende element i det improvisatoriske. Hvilken vending musikken tar er vanskelig å spå, men dette har vist seg såpass populært ved tidligere anledninger at det umulig kan slå feil. 

150,- for billetter, som du finner her.

SunsetLotion 2.0

Ingensteds 

Lørdag kl 22.

Solnedgang og lotion 2.0 for alle på Ingensteds og Indigo på lørdag. Tettpakket program med tricksende DJs som skal la solnedgangen leve hele kvelden. SunsetLotion er en gjeng med musikere som startet å spille sammen under pandemien, så dette er en av de første gangene du kan få en fullstendig kveld preget av deres helhetlige og fullproduserte techno. 

Kjøp billetter her.

INDIESEKSUELL M/ ANNIE (DJ)

Youngs

Lørdag kl 22.

Med sin filosofi om at skeivt uteliv handler om mer enn bare Eurovision, har Indieseksuell  blitt ett av norges mest populære skeive klubbkonsept. Nå har det gått to år siden sist, men nå er Indieseksuell tilbake med en sjeldent populær gjest i Annie. Annie startet karrieren sin som popartist, og har siden utviklet seg til å bli låtskriver og DJ med stor suksess. Publikum blir varmet opp av Øyvind Rones før Annie tar over og spiller gjennom natten. 

Billetter finner du her.

Purpurrpurple & Frantzvaag // SS: Simuleringen 005

The Villa

Lørdag kl 22.

Det går an å ta en weekendtur til The Villa. Lørdagen byr på en kjente navn, først med Purpurrpurple, som har spilt mye rundt i Europa, men som også har gjestet Roskilde og Øya. Kunne nevnt mye mer, men dere skjønner greia. Simuleringen 005 er det Slangejente som står for og hun har etablert seg som et friskt blaff av fremtidens technogulv, og har gjort The Villa til sin hjemmebane i Oslo. 

Kunst og Designmarked / Blank Space 

Kulturhuset

Søndag kl 11 – 16.

Hvis du har en stue som er litt preget av kunst fra Ikea kan du vurdere en tur på kulturhuset på søndag. Kunstnere fra fjern og nær stiller ut og selger sine verk til de som kommer innom. Tegninger, print, design og malerier kan kjøpes for penger rett fra den aktuelle kunstneren. Om du likevel er ute og rusler så kan jo dette være et alternativ til loppemarkedet på Birkelunden. 

X