Utelivsguiden uke 11: Klubber, loppis og bingolegende.

Tidligere i uken publiserte vi en egen oversikt over konsertene som frister i inneværende uke, og nå som helgen nærmer seg er det også på tide å gi noen tips til hva som foregår av andre festligheter og arrangementer i helgen som kommer.

Bingokongen på Youngs

Youngs Oslo, Torsdag kl 19. 

Han er tilbake! Mannen, myten, kongen. Oslos store og selvtitulerte bingokonge har flyttet fra sin faste plass på scenen på Blå, for å denne gangen spinne kuler på Youngs. Hva som skyldes overgangen vet vi ikke, men showet kommer nok til å være relativt uforandret. Om du nå tenker at bingo er døvt, vel, da tar du feil. Bingokongen lager show for den yngre halvdel av befolkningen, han spiller god musikk og er akkurat passe morsom. Showet begynner 19, men erfaringsmessig vet vi at det er lurt å være ute i god tid.

Dørene åpner kl 18. 

Skatebård / SS: Sport 7000

The Villa, fredag 22-03. 

Skatebård har blitt en ikonisk, noen vil si legendarisk, DJ-figur på Norges klubbscener. Navnet hans, Skatebård, står også på plakater over hele verden med jevne mellomrom, og nå lover altså the Villa hele fem timer med Skatebård på fredag.  Han har med seg Sport 7000 som stort sett holder gulvet på level 7000. Dette er en sånn greie man ikke burde gå glipp av tenker vi. Vår spådom = fosskok. 

Begynner kl 22. Vær tidlig ute! 

Frædag: Barker & Baumecker

Jæger, fredag fra kl 18. 

Barker og Baumecker er to DJer med femten års erfaring fra klubbscener. Samarbeidet oppsto da de i 2008 skulle stå for bookingen på selveste Berghein i forbindelse med et show. Ting der gikk så bra at de rullet ut et fast konsept i Berlins gater, før de etterhvert begynte å lage musikk sammen. Dette er to karer som kan sine klubber, og de vil være med på å gi Jæger et lite touch av Berghein på fredag. g-HA, Olanskii og Øyvind Morken varmer opp som vanlig fra kl 18. 

Noen billetter ligger ute til forhåndssalg her, resten må du kjøpe i døra for 150kr. 

KLUBB: Anémi (FLUX)

Dattera til Hagen, fredag 23-03. 

Mange kjenner nok igjen navnet Flux, som har stått for heftige rave på flere etablerte uteplasser, samt eventhallen og andre undergrunnsscener. Anémi er en av grunnleggerne av Flux, og nå skal hun ta tak i gulvet i andre etasje på Dattera til hagen.En kveld med Anémi kommer til å by på en reise gjennom roligere techno som etterhvert drar seg mot det hypnotiske, samtidig som det blir raskere og hardere.

90kr i døra. 

The Fashion Archives x Kulturhuset VOL 59

Kulturhuset, lørdag 12-17. 

Den 59. utgaven av det som har blitt Oslos største innendørs bruktmarked for klær og tekstil. Bruktmarkeder har blitt for mange den foretrukne måten å handle klær på, og det er nok mange om godbitene på Kulturhuset på lørdag. Kort oppsummert et stort vintage loppemarked. 

Donbass / Støttevisning til inntekt for Ukraina

VEGA SCENE, lørdag 17:30. 

Dette er en støttevisning til inntekt for Flyktninghjelpens arbeid i Ukraina, og det er en veldig passende film vi får servert av Vega Scene. Filmen er spilt inn like utenfor Donbassregionen i det østlige Ukraina, som siden 2014 har vært en region i krig. Til forskjell fra det man kanskje skulle forvente er ikke hovedtemaet i denne filmen selve konflikten, men hvordan Donbass har blitt et sted som opplever en epoke uten sannhet, der propaganda er blitt sentralt for begge parter. Filmen vant pris for beste regi i Cannes i 2018.

Billetter finner du her. 

Jeremy Olander/Normann/Rolf Riddervold/Antony Mburu

Ingensteds, lørdag 22-03.

En liten bukett av store mestere bak miksebordet, men det er Jeremy Olander vi vier mest oppmerksomhet denne gangen. Olander har gjort seg selv til en headliner på klubber over hele verden ved å videreføre arven fra svensk EDM. Spillelistene hans har blitt omfavnet av spotify og han har jobbet med artister som Tove-Lo og og Major Lazer, og mange flere. Han har etablert egen label, og er i dag høyt anerkjent som en leveringsmaskin av kvalitetshouse og techno. En virkelig storhet på Ingensteds. 

200 spenn koster det, og billett får du her.

X