Utelivsguiden uke 10 – Multikunstkonsert, solidaristisk dansegulv og Sean Baker ++

Er normalisering den nye normalen? Mye tyder på det. Tajik og Putin har etter tur tatt mye av heaten koronapandemien hadde, og nå er det snart ingen som husker at vi vanlige folk satt innendørs i flere måneder i strekk. 

Det blir stadig vanskeligere å komme med anbefalinger, for nå skjer det så mye spennende i byens gater at vi ikke får til å nevne alt. Men om du står foran speilet og lurer på hva du skal bruke helgen til, så kan disse tipsene danne grunnlaget for en helg langt over middels. 

Klubb Monument: Dance for Ukraine

BLÅ torsdag kl 22:30

Begynn helgen med litt festgiverglede. Et solidarisk klubbarrangement der alle inntekter går til Rhythm Büro, et plateselskap/musikkollektiv med base i Kiev, som også står bak Natura-festivalen, som skulle finne sted til sommeren. Rhythm Büro har tatt på seg oppgaven å delegere pengene som kommer inn til formålene som trenger det mest i Ukraina, som følge av krigen. Det fungerer sånn at det er tre forskjellige billettpriser, og du velger selv hvilken av dem du vil betale. 200, 300 eller 500kr. 

Fest og donér via denne linken.

Havstrømfestivalen

Salt Art & Music, fredag-lørdag. 

Salt er igjen arena for en aldri så liten festival denne helgen. Forrige uke var det humor, nå er det musikk. Havstrøm foregår fredag og lørdag, (og hver dag i Gulfstrømmen), og byr på variert og svært lovende, norsk musikk. Felles for de fleste på lineupen er at de til nå har fått relativt lite oppmerksomhet, med noen unntak som Slutface og Hedda Mae. I alt 18 konserter, der du virkelig kan få se hva som gror i norsk musikkfauna, tett på saunaen ute på Salt. Det kanskje aller beste med det hele er at festivalpass kun koster 650kr, og for student så lite som 500kr. (375 og 275 for dagspass).

Sjekk program og kjøp billetter.

Red Rocket / Førpremiere 

Vega Scene fredag 18:20

Sean Baker, mannen som leverte fra seg The Florida Projekt og Tangerine, gir ut en ny film i Norge på fredag. Han har vist seg som en ekspert på å formidle den hverdagslige amerikanske “trash” kulturen, og gjør nettopp det med filmen Red Rocket. Premisset er ganske enkelt at en avdanket pornoskuespiller kommer tilbake til hjembyen, og på en eller annen måte klarer å snakke seg inn i hjemmet til ekskona. Filmen har naturligvis mottatt hyllest fra øst og vest. Kommer på kinoer over hele byen i helgen. Billetter til førpremieren på Vega

From Scratch / Sup. Leg Mode

BLÅ fredag kl 20.

From Scratch har i tur og orden overbevist store deler av den nasjonale musikkpressen på By:Larm, Villvillvest, Træna- og Øyafestivalen de siste årene. Bandet byr på indierock av pureste sort, fremført av Alma Lyngstad, Ada Rummelhoff, Hedda Rungstad og Susanna Sørensen. Deres mantra er at rock skal være gøy, og de jobber knallhardt gjennom konsertene for å sørge for at din sinnstilstand er bedre når konserten er slutt. 

Link til billetter

TSHA (Ninja Tune)

THE VILLA lørdag kl 22. 

TSHA er et sjeldent talent i dansemusikkens dynamiske og selvutviklende univers. I London har hun vært en viktig del av en liten musikalsk revolusjon blant byens mange utesteder. Hun etablerer en unik stemning med melodisk og tidvis svært britiskinspirert house. Her har du muligheten til å oppleve et aldri så lite sommerrave i The Villas dunkle lokaler. Det blir antagelig veldig gøy og like svett. 

KOSO CLUB presenterer KUSH JONES

BLÅ Fredag 23:30

Vi har tidligere skrevet mye om Koso Club, og om vi skummer tilbake i arkivet ser vi at alt har vært skryt. Koso ble kåret til årets klubbkonsept av oss selv i 2017, og har ikke blitt mindre bra siden den gang. Ved siden av den vanlige lineupen med Hanneks, Svani, Soldal og Piiksi har de denne gangen tatt med seg Kush Jones fra Bronx i de tidvis forente stater. Jones er en mangefasettert type som behersker mange sjangere, og han har gjort det til sitt kjennetegn å tilføre noe ekstra til sjangrene han dykker ned i. Dette blir en stor kveld!

100,- før midnatt, 150,- etter. I døra. 

DJ – HAGY

Oslo Street Food fredag kl 23. 

Mathallen som har bolig i gamle Torgata Bad har blitt en slags propp i oslos blodårer. Og da snakker vi om blodpropp i beste forstand. Byens (blod)legemer svinger innom i hopetall, enten de spiser lønsj, tar seg en pinne etter jobb, eller klubber til langt utpå natta.   

Når matbodene stenger er det klubbing som gjelder, og på lørdag får “bassenget” av Hagy. Hagy er en DJ fra Sør-Korea, og er blitt en foregangsfigur på klubbscenen i Seoul. Han kan spille både house og hip hop, og alt som ligger i mellom. Han har de siste årene blitt ettertraktet i Europa, og at Oslo Street Food har fått han til å komme til Oslo på fredag er veldig kult!

Ps: Gratis inngang. 

Høyer + Baksaas

Parkteateret lørdag kl 20. 

To godt kjente typer med ganske så forskjellig bakgrunn, men med en like stor formidlingsevne. Fredrik Høyer har hatt mange hatter de siste årene, som poet, scenekunstner, manusforfatter, skuespiller og artist, og det er som artist vi får se han sammen med Bendik Baksaas på Parkteateret. Baksaas er artist og komponist/produsent. Baksaas har masse house og techno- utgivelser i bagasjen, som Høyer setter preg på med sine spoken words og slamaktige rap. Dette blir et sjeldent organisk sammensurium når forskjellige sjangere presenteres sammen av noen som virkelig kan det. 

Billetter.

ELEKTRO ROMANTIK m/ Digitizer 

KAFÉ HÆRVERK lørdag kl 22

Christian “Digitizer” Askvig er en selvtitulert synthfreak som har holdt på siden 90-tallet med å pumpe ut synthlyder akkompagnert av digitale trommebeats. Et lydbilde som best beskrives som dystopisk fremtidsmusikk, har nå blitt til en ep som skal slippes i løpet av 2022. Han får drahjelp av kjente hærverkfjes som DJ Robomatic, som skal spille før og etter Digitizer. Har du et romantisk forhold til elektronisk musikk kan Kafe Hærverk være helt riktig sted på lørdag.

Koster en hundrelapp i døra. 

X