Konsertguide uke 11 – Ferske fjes og etablerte stjerner

Yes, vi gjør det. Vi legger om, bryter opp, og gjør et forsøk på å dyrke musikkbiten av utelivsguiden. Rett og slett fordi den gode gamle hverdagen er tilbake og mengdene av arrangementer som bør anbefales er blitt stor. Veldig stor. 

Vi gjør et forsøk på å liste opp mest interessante musikalske begivenhetene som dukker i uken som kommer. Det blir en fullverdig miks av velkjent, etterlengtet og nytt og spennende som venter oss til uka. 

BENDIK

Torsdag – Rockefeller – Oslo

2020 var egentlig året BENDIK skulle ut på en etterlengtet turne. 2022 er det nye 2020 og etter tre avlyste konserter skal det endelig skje, BENDIK spiller på Rockefeller.  Silje Halstensen, som BENDIK egentlig heter har pumpet ut musikk i over et tiår (ja, så gamle er vi blitt), og denne vinteren spikret hun sammen albumet “Liv”. Dette kan bli en spesielt minneverdig seanse, Bendik er kjent for levere uforglemmelige konserter, noe flere juryer i “spelemannsamveldet” har lagt merke til og nominert henne for.  

Kjøp tickets.

Cupid Girl

Torsdag – Gamla – Oslo

Dette er en av årets nykommere, Cupid Girl slipper ny singel og gir en smakebit på den kommende EPen på Gamla. Hun har til nå kun gitt ut to låter, men de har begge fått oppmerksomhet nasjonalt og utenfor landets grenser. Sjangermessig ligger Cupid Girl i et indielandskap, med driftige rytmer som akkompagneres av friske riff på gitar og/eller synth. 

Skaff adkomst mot penger

Kristian Kristensen

Fredag – Rockefeller – Oslo

Hvis musikk var gjenstander så hadde Kristian Kristensens diskografi vært en velurpute på vei ned et semidramatisk elvestryk. Poppen er ren og veldig engasjerende. Men dette vet vi, han har gjort dette i mange år nå, men nå har han nettopp sluppet nytt album. Han har gjennom pandemien spilt for mindre publikum i soloformat, men nå er han klar for en stor scene, sammen med band. Dette blir, mykt, stort og flott. 

Billetter.

Amalie Holt Kleive

Fredag – Lokal Klubb – Trondheim

Amalie Holt Kleive har gitt ut singler siden 2019, litt under radaren for de fleste. Nå har hun sluppet et album og det vises som en soleklar flekk på norske radarskjermer. Kleive har bakgrunn fra Griegakademiet og er egentlig utdannet innen jazzens mystikk og mysterier. Albumet “de løper der jeg går” er et sammensurium av jazz, elektronika og litt folk, dyppet i en liten bøtte med syre. Masse særpreg, som vi spår kommer til å bli en heftig liveopptreden. 

Kjøp billetten din her.

Kamelen

Lørdag – Sentrum Scene – Oslo

Vår tørste ørkenvandrer har blitt en foregangsfigur på norsk hiphop-scene. Kamelens siste album kom i fjor vinter, etter at han sonet for et ran han ikke begikk. Kamelen har siden 2015 blitt kjent for ganske intense liveopptredener, noen som har gått så langt at politiet har involvert seg. Som en av de rapperne som faktisk har vært involvert med politiet, kan ikke kalles for noe annet enn ekte vare (Natt&Dag mener ikke at man må være kriminell for å kunne rappe). Vi regner med dette blir en energibombe av en hiphop konsert.

Du trenger billetter herfra.

Myra

Lørdag Parkteateret – Oslo

Myra har sluppet nytt album “Bokser og Ballerina”, og i den forbindelse så kjører hun to shows på Parkteateret. Myra er en kritikerrost rapper med en en fortellerevne som ikke står tilbake for landets mest kjente forfattere. Hun har siden 2016 skrevet og produsert låter som har engasjert dansegulv og kritikere, om hverandre.

Det blir en konsert med fri aldersgrense og en for voksene. Finn billetter her.

Borealis

Bergen 16-20 mars

En rendyrket festival for eksperimentell musikk! Musikkfestivalen Borealis tar over Bergen by fra 16 og 20 mars. Konsertene foregår på ulike kulturscener rundt om i Bergen, og konsertene er mange. Her kan du dykke ned i den eksperimentelle sjangeren og oppleve kjente og til nå ukjente artister.

Billetter i mange forskjellige formater finner du her. 

X