Hør podkasten om Jackass med Thomas Seltzer

Jackass-regissør Jeff Tremaine og frontmann Johnny Knoxville har samlet gjengen igjen for en siste (?) vals. Kjente kronidioter som Steve-O, Wee Man, Preston Lacy – samt flere nye ansikter –  skal nok en gang utsette seg selv og andre for smerte og ydmykelse. Det er 10 år siden forrige film, og nå er stuntene villere og mer spektakulære.

Thomas Seltzers Turboneger har dukket opp i franchisen fra tid til annen. Seilerhattene, punken og homoerotikken falt i smak hos flere i det amerikanske stuntensamblet. Eksempelvis var  «The Age of Pamparius» introlåta på Steve-O og Chris Pontius spin-off Wildboyz, og i Viva La Bam spiller de konsert hjemme i Margera-residensen i Pennsylvania.

Her finner du en lenke til episoden i Spotify

Siden Seltzer kjenner flere av Jackass-karakterene personlig velger NATT&DAGs podkastvert Marco Reinertsen å utnevne han som Jackass-ekspert. Han tror suksessen bak det ukompliserte konseptet er at de snakker et universelt humorspråk.

– Folk i India, Russland og Kina forstår ikke «Anchorman» fordi de ikke klarer å relatere til en gammel, sexistisk mann på TV. Dette er Hollywood-komediens forbannelse. Det er mer universelt og relaterbart å sette utfor en slalombakke, i en handlevogn, med en buttplug i rassen. Dette kan du vise til unger i Nepal, så løper de å henter en handlevogn de også.

I podkasten tar Seltzer oss gjennom Jackass-historien, fra Big Brother Magazine til hvordan de har preget populærkulturen i dag på flere måter. Blant annet for inkludering, hvordan vi konsumerer media og mer.

– Det at hverdagsliv kan bli kunst og underholdning, samtidig som teknologien Youtube og hjemmekameraer gjorde at Jackass-småfilmene med sketsjer kom inn i en perfekt storm. På den måten kunne en film med ekte folk som gjør tullete ting bli en kassasuksess på linje med «Titanic».

Seltzer deler også flere historier med Jackass-gjengen, enten det er eierskap av kortvokste på sett, stjernemøter i Hollywood og på innsiden av produksjonen av de tidligere filmene.

Podkasten er perfekt oppladning før du ser «Jackass Forever» på kino fra 4. februar.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har kost meg veldig med Jackass-filmene og -seriene. Det er stor underholdning, og det er faktisk kunst også, sier Seltzer.