Doc n´Roll Filmfestival til Oslo

Altså: Det lages  mye bra dokumentarer om musikk der ute – filmer som både gir ny innsikt i gamle helter, løfter fram ukjente koplinger og åpner ørene for nye impulser – at det er smått kokko at de ikke når flere av oss. Og selvsagt er slike filmer en helt annen opplevelse på bredt lerret, i selskap med andre musikkelskere og kanskje litt ekstra høy lyd, enn på den sure flatskjermen din.

Det er bakgrunnen for at Doc ‘n Roll årlig plukker ut de mest interessante musikkfilmene som setter søkelys på utøvere, labeler, scener og subkulturer, og forteller gripende og uforglemmelige historier. Det har de gjort i London og andre steder siden 2013, etterhvert med et fint renommé for å plukke fram filmskapere som ellers går litt under radaren, og endelig får vi konseptet til Oslo.

Filmene som vises 2.-3. oktober er:

  • «Don’t Go Gentle: A film about the Idles». Superfengende, overtente, hudløse og woke som bare faen – det finnes ikke noe bedre band å lage flue-på-veggen-dokumentar om enn de britiske punkheltene Idles. Et must for fansen og langt fra noen semmer filmopplevelse for alle andre. KJØP BILLETT HER

 

  • «Freakscene: The Story of Dinosaur Jr». Gitarguder skal ikke være jovviale gladgutter. De skal være sære, egenrådige grinebitere. Det har vi lært av 90-tallsheltene J. Mascis og Lou Barlow i kultbandet Dinosaur Jr. «Vi kommuniserer ganske bra, så lenge vi ikke snakker sammen» sier Marlow i dette fascinerende dypdykket i verdens beste band i bråkete-men-følsom-sjangeren. KJØP BILLETT HER

 

  • «The Rest is History». Fortellingen om fremveksten av drum ‘n bass, via illegale klubber, piratradioer og entusiastiske platebutikk-ekspeditører – en sann, musikalsk undergrunnsrevolusjon. Filmen viser deg hva som skjedde, viser fram skruene og mutterne som ligger til grunn for den unike musikken, og intervjuer sentrale pionerer som Micky Finn, Ray Keith, Dillinja, Ragga Twins og Paul Ibiza. KJØP BILLETT HER
X