12 låter som er Best Akkurat Nå – og én som er dårlig

Det er imidlertid ikke alle som har levert like sterkt – spalten SKAMMEKROKEN er tilbake for fullt nederst i saken.

Hør musikken, les om låtene og følg spillelista:

Yoguttene – Dom på de pengene

Vi liker YG musikkgruppe, også i 2021. De har i utgangspunktet kanskje lagt opp, som gjør at de ikke prøver så hardt – de lager musikk for moro skyld nå – som i dette tilfellet kan resultere i noe bra. Spesielt for alle som måtte ønske å feire 4/20 på etterskudd og bli trist pga rusreformen.

Ola Kvernbergs Steamdome – Arpy

Definitivt den beaten fra denne uka som går mest unna. Og det er mer der det kommer fra, for låta er bare en liten del av et helt album som kom i dag. Steamdome II er altså oppfølgeren på det høylytte utgivelsen til kraftjazzorkestret til Ola Kvernberg med samme navn – en av de store hendelsene i den norske jazzrock-scenen for et par år siden. De svinger innom både Hubro-aktig neo-folkemusikk og nu-disco, så her bør det være noe for enhver smak.

Cham Léon – Garden of Evil </3

Cham Léon er en norsk, noenlunde helt fersk artist, som sammen med Henrik the Artist gir oss en sofistikert poplåt med en «SOPHIE lite»-beat. Léon er visst også over gjennomsnittet opptatt av Nicholas Winding Refn, som i alle fall ikke gjør det mindre likandes. Det ligger en hel EP der ute om du vil ha mer!

Croatian Amor, Varg, LYZZA – Fluffy

Det eksperimentelle, industrielle elektronika-prosjektet til dansken Loke Rahbek (eventuelt «bubblegum industrial», som han selv omtaler musikken som) slutter ikke være godt og/eller utfordrende for ørene – selv ikke når han befinner seg langt inne i en sound som kunne vært visualisert med å kjøre nedover en eller annen gate i Los Angeles i en leid Lamborghini.

SKAMMEKROKEN:

Cir.Cuz – Wellerman

Ved siden av å tilsynelatende være den artistduoen i Norge som lukter sterkest Axe-deodorant er de også en av våre minst respekterte artister. Og det uavhengig av at de tweetet at de ville «fjerne ugresset» og lage «parkeringsplass av Afghanistan» etter terrorangrepet den 22. juli 2011. Påfunn som dette er liksom mer enn nok.

Rundt fire måneder etter at normies også har rukket å bli drittlei av sea shanty-memen velger de altså å lage sin versjon. Den høres omtrent ut som «The Crow Song», kjent fra en og annen Absolute Music-CD familien din hadde liggende på gulvet i bilen på 00-tallet. Vi regner med at låta er laget for barn, så det er bare å forberede seg på at den vil plage deg fra mang en bluetooth-høyttaler på stranda i sommer.

SE OGSÅ: Videopremiere: J-Zino har «Torsk i lomma»

X