SJOKK: Denne musikken er Best Akkurat Nå

Denne uka har Coral, Center of the Universe, Synne Sanden, Porter Robinson og Alaska Reid laget den beste musikken. Blant annet.

b
a

Det er såvidt blitt VÅR, og det merkes. Men ikke på musikken – den er like bra som før.

Du kan lese om låtene under, og høre på dem i spillelista (som du også kan/bør/må følge):

Coral – dissapear i feel

Etter en stund på Soundcloud ble den svenske låtskriveren Miranda Coral Engholm signert på et ordentlig label, og begynte å legge ut soveromsmusikken sin på surface web – en del mer tungsindig og sørstatsgotisk enn sine kollegaer. I alle fall denne låta, da noe av hennes tidligere musikk har vært mer av det puslete, primitive Fleet Foxes-slaget. Uansett er hun flinkere til å synge enn de fleste i sjangeren, som ofte gjemmer seg bak stønning og unaturlige aksenter (vi holder hvertfall ikke ut lenge i Tiktok-barn-spillelista til Spotify, «Lorem»). Debutalbumet kommer om en uke!

Center Of The Universe – Bassoon is now

For deg som liker den mangeårige og mangefasetterte multiinstrumentalisten Jørgen Skjulstad best med rare, mikrotonale instrumenter fra det fjerne østen, er den nye Interabangerz-EPen definitivt noe å sjekke ut.

SE OGSÅ: Videopremiere: Ringo fra Høssing Kommune begynner å se piksler overalt

Lax22, Norsk SP-Forum – Hello, mellow fellow

Mine beats to relax/study to er NORSKE! Og de er laget av en gruppe SP-sampler-entusiaster som for eksempel Fredfades, Kristoffer Eikrem og Kim Dürbeck! Enig?

Synne Sanden, Øyvind Blikstad – Swallowed

Her synes vi kunstpop-vokalist Synne Sanden er på vei mot noe spesielt, til tross for hvor uhåndgripelig EPen Swallowed kan fremstå ved første lytt. Sammen med Øyvind Blikstad bruker de filmmusikk-troper på uventede måter, der svulmende strykere og metallisk slagverk ikke nødvendigvis pompøst fremhever vokalen, men isteden har en tendens til å jobbe mot den. Nesten som hun improviserer over en kaotisk remix av forskjellige Hans Zimmer-soundtracks.

LES OGSÅ: Søndag Summarum: Molde vs. verden, zoomers vs. millennials og hamburger-uro i Trondheim