Foto: Willa Wathne

Osloprisen-vinner Maria Kjos Fonn: – Jeg vil gjerne takke mine tidligere voldtektsmenn

Heroin chic-stilen og brutaliserte forsidene på skjønnhetsmagasinene på 90-tallet; de gikk fra å fronte kjernesunne, glossy skjønnhetsidealer, til å estetisere syltynne, likbleke modeller som så ut til å ha kommet rett fra fest, flere dager på rad. Det er også navnet på boka som har vunnet Årets Beste Litteratur. Det er historien om Elise, som ser på seg selv som et objekt og sin sykdom som et kunstverk. Anoreksien er ren, klar, blek og skarp, den reduserer kroppen til et estetisk prosjekt, et absolutt nullpunkt hvor alle lyster, følelser og tanker krystalliseres. I likhet med hennes forrige roman Kinderwhore henter […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.