Foto: Willa Wathne

Osloprisen-vinner Maria Kjos Fonn: – Jeg vil gjerne takke mine tidligere voldtektsmenn

Heroin chic-stilen og brutaliserte forsidene på skjønnhetsmagasinene på 90-tallet; de gikk fra å fronte kjernesunne, glossy skjønnhetsidealer, til å estetisere syltynne, likbleke modeller som så ut til å ha kommet rett fra fest, flere dager på rad. Det er også navnet på boka som har vunnet Årets Beste Litteratur. Det er historien om Elise, som ser på seg selv som et objekt og sin sykdom som et kunstverk. Anoreksien er ren, klar, blek og skarp, den reduserer kroppen til et estetisk prosjekt, et absolutt nullpunkt hvor alle lyster, følelser og tanker krystalliseres. I likhet med hennes forrige roman Kinderwhore henter […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X