VIDEOPREMIERE: Psycheek løper rundt og skaper kaos

… og på mandag slipper han ny singel.

b
a

Psycheek, også kjent som «Fredrik Veiga», har i det siste løpt rundt og levert ferske vinylkopier av debutalbumet sitt, Gore 3. Han har også løpt rundt i skogen, etterfulgt av Leonard van Vuuren, som har visualisert en av låtene fra albumet. Se videoen nederst i saken!

Han er også aktuell med å ha festet såpass mye at naboene har begynt å klage, samtidig som han har jobbet med den nye singelen sin, «Daytime», som slippes på mandag.

– Jeg har snudd hele rommet opp ned, så nå er subben i taket istedenfor. Ganske god løsning.

Bra! Hva er bakgrunnen for videoen?
– Jeg hadde en trang til ikke å stå for alt det kreative selv – både for uttrykket som en helhet og for å unngå at hjernen min ikke begynte å spise seg selv (var ganske nære på). Så jeg tok kontakt med den jeg følte var best egnet for jobben og sa at nå har DU fullt ansvar. Og det ble seff bestebroren min Leo.

– Han ville lage noe litt trippy, men også med en slags storyline med parallelle universer og drømmeaktige tilstander, jeg som forgifter Goran og hele pakka. For å spice det opp enda litt mer tok vi kontakt med Noah (@pinguftv) som gjorde tingen sin. Da ble det bare enda mer trippy, men det var jo det som var målet, shamener.

SE OGSÅ: Martin Hazy og Breveglieri med gladbanger

Hva med plata? Hvor kommer den fra?
– Nei, det blir jo fort glitch, breaks, dekonstruert, IDM (blæh), laptop-runk, C20H25N3O, og så videre. Men jeg vet ikke helt. Blir mest inspirert av å stikke huet i stekeovnen.

Hva er det rareste noen har sagt om albumet?
– Vet ikke om jeg kommer på noe spesifikt. Alle meninger er for så vidt ganske kule på hver sin måte. Men et flertall velger å beskrive det som et dystopisk, mørkt, postmodernistisk soundtrack, typ, og når skiva egentlig bare handler om meg så lurer jeg på hva de egentlig prøver å si?

Ikke godt å si. Det har jo blitt en kulthit, hva tenker du om det?
– Gi meg spenn.

LES OGSÅ: L.U:N.As debut-EP går ikke i «finne seg sjæl»-fella