GUIDE: Slik får du følelsen av utlandet i Norge

Du trenger ikke å dra ut av landet for å føle deg som en turist.

b
a

Korona, regn og utsolgt mango ipa – årets fellesferie er brutal. Mellom snufs og stille sukk har du kanskje tillat deg selv å stille spørsmålet: Burde jeg feriere utenlands om det leder til uskyldiges død? Burde jeg dra med meg en sykdom som vil drepe mine nære og kjære på vegne av en solbrent fupa og noen billige margis innabords?

Men hvorfor dra til utlandet når utlandet kan komme til deg? Her er guiden du trenger.

Les også: Typene du møter på norgesferie i sommer

Øst-Europa i Oslo

Kjenner du en lengsel etter en by større enn Oslo, med priser så lave at trangen til å tweete om hvor billig det er i utlandet slår inn med en gang du lander? Savner du å forville deg blant trange gater og eldgammel østeuropeisk arkitektur? Vel, det har seg faktisk slik at det finnes et Øst-Europa midt i hjertet av Oslo, nemlig Oslo Sentralstasjon.

Ønsker du deg en kafkaesk opplevelse kan du nyte forvirrende tog-plassering, stadig endring av hvilken plattform bussene stopper på og ikke minst flere timers ventetid på tog som aldri kommer. Om du har ekstra god tid, for eksempel om du er permittert, kan du prøve å kjøpe billett i billettautomaten. I tillegg kan du slå i hjel masse tid på å velge mellom tusen togselskap med drastisk prisforskjell for samme kjørestrekning. Buss for tog gir deg også en autentisk opplevelse av et transportsystem som ikke har blitt oppdatert på årevis.

Harrytur til Carlings

Varer, tilbud, popmusikk og absurde intonasjoner: aaah, el dulce Hermano, om jeg bare kunne krysse broen din en gang til! Går du med en harryhandler i magen? Fantaserer du om å snike deg over Svinesund, Norges Bay of Pigs, på vegne av kapital og fri handel? Ta i stedet turen til det nærmeste du kommer Sverige i Norge: Carlings. Her kan du la serviceinnstilt svensk trille i ørene dine. Og hvem vet, kanskje finner du en kule lue eller noen fine jeans? Slå deg løs, i disse minuttene er du ikke lenger i Norge, men i herlige Sverige.

Irritere lokalbefolkningen

Turister er vant til å bli hatet av lokalbefolkningen når de drar til utlandet. Om du savner akkurat den delen av turist-opplevelsen er det bare å besøke en av Norges mange ikoniske reisemål. Ingen hater nemlig nordmenn så mye som andre nordmenn. Baksnakking, hvisking og sure blikk vil møte deg hvor enn du oppfører deg som om du var i utlandet. Er du frekk nok står opptredenen din til og med beskrevet i en aviskronikk! Et minne for livet.

Les også: Selger James Bond-smykker til 134 000 kr: – Dette er alt annet enn barnslig

Klubbing i skogen

Hvis du er av typen som liker å ta deg et trekk grønt med noen kompiser i Amsterdam, har vi et alternativ. Bytt ut fyr med flein og ta turen til Norges største klubb, skogen. Ikke bare er fleinsopp gratis, men om du tar nok så kan du få skogen til å se ut som et utested hundre ganger bedre enn enhver technokjeller på kontinentet. Om det ikke er nok, kan du alltids søle litt øl på trærne og mosen for å få den autentiske lukten av et utested og la hjernen din fylle ut resten.

Fyllecruise på ferge

Hvor skal man få muligheten til å kaste opp taxfree-tequila nå som cruise i utlandet har blitt slemt? Det er liksom ikke helt det samme å drikke tjue Smirnoff ice og synge Postgirobygget på land. Men vi har noe nesten like bra: fjorder og ferger. Hit up dine 12 mest høylytte venner, stapp en bag full av pils og den sterkeste spriten dere kan finne og ta ferga til Nesodden.

Den lovløse atmosfæren om bord gjør det lett å drikke seg så drita at Nesodden virker som Tyskland på de knappe 23 minuttene ferga bruker fra Aker Brygge. Hvis du ikke vil være fyllesyk på båt dagen derpå, så er det bare å ta bussen hjem isteden, noe som er mye mer diggere enn å ta bussen fra smittefarlige Tyskland. Det er det vi kaller en ekte solskinnsdag i ferien.

Digital revolusjon

Har du blåst støv av gamle Orwell? Drømmer du deg bort til gamle Catalonia med solen i nakken og francoister på andre enden av rifla? Drøm ei mer, for verden står i flammer akkurat nå! Folket tar opp kampen mot tyranni, men du trenger ikke å fysisk være til stede, du kan kjempe på internett. Her snakker vi ikke sort rute på instagram eller facebookdiskusjoner med onkelen din fra Ålesund! Nei, for å vise at du virkelig bryr deg, og for å nå folk over hele kloden bør du ta i bruk en respektert plattform som Spotify, ved å lage et inspirerende rap-album om kinesiske konsentrasjonsleirer.

For å kunne rappe autentisk om undertrykkelsen bør du også ta steg for å kjenne den på kroppen. Skyt deg selv i øyet med i gummikule, stjel din egen tv, sett fyr på familiebilen, gass deg selv på do, anmeld deg selv til politiet og prøv å stjele pistolene deres når de kommer for å arrestere deg. Når du så står der, blodig og halvt i svime, med en mic i hånda og spytter fakta om KKP over noen hete bars, da kan du kjenne på følelsen av å virkelig være en del av noe større.

Les også: Slik får du følelsen av uteliv i din egen leilighet

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.