Søndag Summarum: frysningsjournalistikk fra VG, dildoer med Harm & Hegseth og pølseselgere

Det skjer ting i Norge for tiden!

b
a

Ny uke, nye muligheter for at offentlige sammenbrudd kan få utfolde seg fritt foran øynene til Norges befolkning. Her er det beste og verste fra uka som gikk, i landet vi elsker så utrolig høyt.

Les også: Hahaha, god helg! Her er 9 intense bilder av Lindmo som ler

Ukas hjerneslag

Det var da Hanne Skartveit klinket til med en kommentar der hun forsøkte å oppsummere den moderne verdenshistorien med VG som dreiepunkt i én og samme tekst, at Søndag Summarum skjønte at DER… Der var Norsk Offentlighets-uka offisielt i gang.

I likhet med uka, innledes også kommentaren med et grovt overtramp.

Muligens begått av en praksiselev fra medielinja på Elvebakken? For kommentaren, ja, den starter faktisk med en GIF. En GIF bestående av tretten bilder av Skartveit selv, i ulike antrekk, til ulike tider.

What.

Men, men. Det er ikke her skoen trykker!

På høystemt og selvforherligende vis drar Skartveit oss gjennom de Store Begivenhetene og Avgjørende Øyeblikkene som VG har vært vitne til og fortalt historier om.

Ok, så … Gratulerer? Dere er en avis?! Det er dette dere skal gjøre. Dere skal dekke verdensnyheter? Det hadde vært rart om dere ikke gjorde det! Hanne! Går det bra med deg?!? Kan noen i VG-redaksjonen sjekke om det går bra med Hanne?

Situasjonen blir ikke mindre beklemt av at kommentaren er skrevet i den patosdryppende, korthogde, følelsesladede og tid-for-ettertanke-stilen, med uforskammet bruk av avsnitt, punktum andre ting som er helt unødvendig med mindre du skriver dikt. Det synes maktpåliggende (og samtidig uutgrunnelig flaut!) å skulle minne landets redaksjoner på at de faktisk ikke skal skrive dikt, men nå har vi klart å nå et punkt hvor frysningjournalistikken/barne-feature/zoomer-sak-stilen har sneket seg inn som en slags grunnmal for alle tekster som skal vekke følelser. STOPP! Å rømme til de enkleste formater bidrar ikke til NOEN TING! Annet enn å kamuflere svake poeng (for bevisstløse lesere) og avdekke ren latskap!

Men hvis man ser bort fra dét …

Nope, her var det ingenting å se.

Ukas boomer

Lite passer vel bedre enn en pandemi akkurat nå, sånn at vi kan distrahere oss fra at verden snart vil kastes ut i fullstendig kaos på grunn av global oppvarming, og at den eneste som tar ansvar ikke er politikere med beslutningsmakt, men et barn fra Sverige.

Men hva med oss som håpet på at pandemien ville gi oss en pause fra Jon Hustad? 

Ukas pølseselger

Takk for meningen, Mona! Kanskje du fortjener en pris selv? :)

Ukas pølseselger 2

Ja, hva om vi hadde gjort det, Ola. Kanskje oljen på magisk vis kunne blitt miljøvennlig?

Vi skal heie på bedrifter, vi skal respektere «de som skaper arbeidsplasser» og vi skal juble for at Norge fortsetter å pumpe opp olje, så vi har råd til å skifte bytte telefon hvert år. Vi må også passe på ikke å snakke stygt om oljeboringsplattformer, så politikere ikke blir lei seg! For ikke snakke om de som har enda tettere tilknytning til oljen, som medeierne av selve plattformene. Som Ola Borten Moe selv, som har skrevet kronikken. Ikke mobb oljekameraten min!!

Ukas influencere

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kondomeriet 💕 (@kondomeriet)


Vegard Harm, still alive. Om noen hadde fortalt oss at Vegard Harm skulle ta steget fra å leve av sponset innhold og prate om prostata-stimulering på en podcast til å selge sin egen prostatavibrator på Kondomeriet, hadde vi hatt null prosent problemer med å tro dem.

Det mest sjokkerende med dette er egentlig at det ikke har skjedd før. Nå lurer vi bare på hva som er det neste for Vegard. Blir det enda mer sponset innhold? Kanskje enda mer podcast? Tør vi å håpe på enda et sex-leketøy med navnet hans på??

Ukas fremoverlente 

Enten man vil det eller ikke er man for øyeblikket nødt til å forholde seg til Trump. Verdenslederne har til og med begynt å stå på samme rare måte som den amerikanske presidenten. Det gjelder også NATO-sjef Jens Stoltenberg. La oss ta en litt nærmere titt!

Der ja! Der tenker vi NATO er reddet.

Ukas emoji-bruk

Det er ikke uvanlig at store og små mediehus bruker emojier i deletekster, men vi går inn i spennende og ukjente territorier når journalister begynner å bli lei av vanlige smilefjes, hjerter og tommel opp. Derfor ser vi anerkjennende bort på desken i Roganytt og måten de delte denne saken om hasj på. Og hever et skittent glass med ingenting mot dem!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.