Eric Andres nye Netflix-special er så dårlig at det virker som om det er med vilje

Siden debuten i 2012 har det marerittaktige og surrealistiske talkshowet The Eric Andre Show vært kanskje det morsomste man kan se på internett.

HVERT PROGRAM ÅPNER med at Andre ødelegger hele settet (og nesten seg selv) før de tydelig ukomfortable gjestene utsettes for ting som at programlederen banker opp nakne menn eller at intervjuet avbrytes en av hane som også er lege (Doc Chicken, Doc Chicken). I tillegg er programmets skjult kamera-segmenter så annerledes og grenseoverskridende at det for første gang siden britiske Trigger Happy TV er gøy å se folk i det offentlige rom bli lurt.

Mange talentfulle komikere har forsøkt og mislykkes med overgangen mellom sjangre, eller steget fra undergrunnshumor til større scener, og det blir fort klart at dette dessverre også gjelder Eric Andre. Legalize Everything er forutsigbart, dårlig skrevet og dårlig levert. Til tross for at det hele starter med en morsom og The Eric Andre Show-aktig sketsj, blir det etter hvert ganske tydelig at Andre umulig kan ha jobbet mye med materialet sitt. 

Vitsene Andre forteller er så forutsigbare og oppbrukte at det er lett å mistenke at hele greia er en slags omfattende parodi, eller et stunt for å promotere noe annet. I stedet for å leke med eller fornye sjangeren, har han i stedet for bare blitt en dårlig og folkelig standupkomiker.

ANDRE SYNES FOR eksempel at det å slikke på rullepapiret på en joint kan virke litt som om å slikke på en tiss. Innimellom vanvittig uinspirerte og åpenbart overdrevne rushistorier er han også innom hvor upassende det er at åpningslåta til det 32 år gamle programmet Cops er reggae. Andre har også en tilnærmet meningsløs historie om at han kjøpte sex, hvor han omtrent ikke gjør et forsøk på å være morsom engang. Senere viser han frem en veggdekorasjon med tekst han kjøpte i Cuba, den er nemlig skrevet på veldig dårlig engelsk! På et tidspunkt parodierer han til og med David Attenborough.

Det er spesielt skuffende å se når det kommer fra Eric Andre, som åpenbart er i stand til tenke helt annerledes enn andre komikere. Humoren som gjorde The Eric Andre Show så bra viser seg i korte glimt, tynt spredd utover timen han står på scenen. Han kan umulig være stolt av det han har levert.

Les også: «Skal dere gå allerede?» er en uskyldsren 2006-tidskapsel

I tillegg er selve leveringen av materialet fryktelig dårlig. Ofte fullfører han ikke vitsene, eller punkterer dem ved å skrike. Men publikum ler de, og kanskje ler de akkurat nok til at Andre kan bygge karriere som kommersiell komiker. Om han likevel skulle finne tilbake til sine surrealistiske røtter er det kanskje dumt for lommeboka hans, men ikke alle andre.

Verden trenger ikke flere komikere på Netflix som sammenligner joints med peniser, den trenger Eric Andre på sitt aller beste.

Legalize Everything finner du på Netflix.

X