Ti kjappe med skuespiller Helene Bergsholm

Skjer?
– Akkurat kommet hjem fra leseprøve på Nasja, med Antibac og 1 meters avstand.

Har du lært noe nytt om deg selv i det siste?
– At jeg blir gal av å ikke jobbe, men takler isolasjon veldig bra. Jeg klarer å rive parkett og elsker å ha kjæreste.

Du er skuespiller på Nationaltheatret. Hvordan har de siste ukene vært?
– Både triste og glade. Vi hadde to uker igjen til premiere av Jane Eyre idet corona avlyste alt, så man har sørga over det en stund. Men nå starter ting opp igjen, og jeg har foreløpig bytta rolle fra bitch og nonne i Jane Eyre til Hedvig i Vildanden.

Bestill iceUng 10 GB for kun 249,-/mnd

Er psyken stabil?
– Jeg var en av de som tenkte at corona varte ut 2020, så jeg starta totalrenovering av leilighet og skaffa meg katt. Så nei, egentlig ikke. Samtidig fungerer katten som meditasjon. Går litt opp i opp.

Hva er planene fremover?
– Det blir i alle fall å endelig lage teater igjen! Forhåpentligvis blir det litt film også, både på egne og andres prosjekt. Samtidig skal jeg pusse opp, lære katten min triks og gjøre det beste ut av situasjonen.

Og, over til noen spørsmål om vaner knyttet til mobil (som vi antar at du eier). Hvordan vil du beskrive forholdet mellom deg og telefonen din?
– Vi er vel avhengige av hverandre, og jeg skammer meg ikke sånn veldig. Skal roe meg når jeg får barn.

Hva bruker du den til MEST?
– Er alt for gammel til det, men er jo bl.a hekta på tiktok, har begynt å spare i fond på Kron og sjekker ut alle sine kjøkken på insta.

Bruker du den i forbindelse med jobb?
– Absolutt. Har glemt håndskriften min og tar notater der. Dessuten er itslearning genialt så jeg slipper å pugge tekst mot en imaginær stemme.

Hva er det siste bildet du tok? Legg ved?
– Det er ikke det siste, men det er det beste. Minner meg om covid.

Ellers da, går det bra med deg?
– Ellers veldig bra. Jeg jobber, alle jeg er glad i er friske, jeg fant originalt tregulv under parketten og det er åpent for å være  ute i sola igjen.

 

Helene Bergsholms strømmetips AKKURAT NÅ:

Hva er det beste på internett akkurat nå?
– Nei, sånn akkurat nå er det vel regjeringa som danser til «Dovre faller» eller hva den heter. Ellers Meryl Streep, Christine Baranski og Audra McDonald som drikker og skåler for Sondheim, Trump-gutta som sier at corona magisk forsvinner etter valget og Herbjørn Hansson som diskuterer skatteparadis.

Og litt mer spesifikt: Hva er det beste på Youtube?
– Det blir guilty pleasure altså, men jeg har sett El profesor og Berlin i Papirhuset synge Bella Ciao om igjen og om igjen. Skal lære den utenat.

Serietips?
– Skulle tro man fikk sett mye serier under corona, men jeg har kun første og andre sesong av Papirhuset på Netflix og The Great på HBO å anbefale akkurat nå.

Prøv IceUng 10 GB for 249,-/ mnd – 30 dagers fornøydgaranti

Filmtips?
– Gammel klassiker som jeg og kjæresten min akkurat hulka til i over 2t: Livet er herlig. Den minner meg om pappa.

Musikkvideotips?
– Tenker at man aldri ikke kan si Pussycat Dolls med Buttons … ellers vil jeg driste meg til å si at åpningsscenene til filmene «Climax» og «Blade» vinner som en type musikkvideo. Og alle musikkvideoene til The Blaze.

Podkasttips?
– Flaut, men har ikke fått meg selv til å høre på podcast enda. Men mååå tydeligvis snart sjekke ut visse episoder av «Hele historien» på NRK.

Tre beste låtene akkurat nå?
– U know how I feel av Bendik HK, Why av Nils Bech og Losing it av Fisher fordi hvorfor ikke.

Til slutt, har du et generelt livstips?
– Alt ordner seg til slutt uansett, tenk stort og skaff deg katt viss du ikke takler yoga.