Gode nyheter: MUBI har åpnet arkivet sitt

Det finnes få alternativer for dem som skulle ønske de brukte disse dagene på gode filmer, istedenfor true crime og Netflix-serier man så vidt følger med på. Vi har tidligere skrevet om et av de beste stedene å se internasjonale kvalitetsfilmer – Filmstruck, Criterion Collections strømmetjeneste (nå  The Criterion Channel). Da, som nå, krever det litt triksing med VPN-er for å få tilgang.

Men nå finnes det et litt enklere alternativ der ute.

For noen dager siden gjorde nemlig strømmetjenesten MUBI hundrevis av filmer fra arkivet sitt tilgjengelig. MUBIs opprinnelige idé var at siden la ut én ny film hver dag, og at den nye filmen dyttet ut den eldste på siden, slik at det til enhver tid var omtrent 30 filmer å velge mellom.

Det er jo en fin idé, men det hadde jo selvsagt vært enda bedre å bare la oss se mye mer, hele tiden? Det er heldigvis det som har skjedd nå.

Les også: «Weathering with You» er vakker, men ødelegges av anime-klisjeer

Det er vanskelig å beskrive Mubis arkiv som noe annet enn imponerende. Ikke kreves det VPN heller. På nettsiden finner du mestere som Truffaut, Lynch, Fellini, Varda, Hogg, Campion, Godard, Haneke, Mike Leigh, Dura Villeneuve, Winding Refn og vanvittig mye mer. Det legges også til nye filmer fortløpende.

Melder du deg inn nå får du 7 dager gratis. Vi anbefaler deg selvsagt å melde deg inn og bli værende, for dette er omtrent det beste film-tilbudet du kan få akkurat nå. Du betaler overkommelige 99 kroner i måneden, eller 828,- i året om du velger et års-abonnement. 

Det er mange måter å angripe det nesten overveldende biblioteket, enten det er å søke etter sine favoritter, benytte deg av de kuraterte listene eller bare å dra på oppdagelsesferd.

Vi anbefaler deg uansett fremgangsmåte å starte reisen med den MUBI-eksklusive kortfilmen The Fall, av Under the Skin og Sexy Beast-regissøren Jonathan Glazer. Filmen er noe så unikt som en 5 minutter lang skrekkfilm basert på et bilde av sønnene til Donald Trump. 

God fornøyelse!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X