– Vi møttes i parken, drakk øl og tok kola til 7 neste morgen

Hvordan er det å være på Tinder når man skal holde avstand til hverandre? Følger folk instruksene fra FHI? Klarer folk å la være å ta på ansiktene og tissene til hverandre? Vi spurte fire mennesker som er aktive på Tinder om hvordan det er å date mens det foregår en epidemi. Og vi kan bare si det først som sist: Koronaen har ikke tatt knekken på datinglivet. 

Ingen i saken ønsket å røpe sin egentlige identitet … og det skjønner vi godt. 

Les også: Fire uker i Paris med Tinder som kompass

EN KVINNE i 20-åra har brukt de tre siste ukene på å lande en date. Grunnet komplikasjoner som karantene og forkjølelsessymptomer har det ikke latt seg realisere før nå: i forrige uke fikk de to endelig satt seg på en benk, med den obligatoriske enmeters-avstanden og den kanskje like obligatoriske pilsen.

Var du redd for at dere skulle smitte hverandre?
– Nei. Jeg tror jeg like gjerne kan bli smitta i butikken eller på trikken.

Kommer du til å bryte enmeters-regelen om anledningen byr seg?
– Det ble en klem på slutten. Fullt mulig at det blir en klem til hvis vi møtes igjen.

EN MANN i 30-årene som vanligvis er svært aktiv på Tinder har satt tissen i midlertidig karantene, selv om han fortsatt er på appen. Han merker ikke noe til at folk er stressa over epidemien.

– De som fortsatt er aktive der, fremstår ikke bekymra. Kanskje fordi de som faktisk fortsatt er aktive i koronaens tid generelt er ræva folk med dårlig personlighet og mangel på empati.

Merker du noe forskjell fra tiden før korona?
– Ekstremt. Det er veldig få som skriver noe. Men folk melder om at de får langt flere matcher enn før, sikkert fordi folk bygger opp et lager av potensielle partnere de kan kurtisere når krisen er over, men samtidig ikke orker å holde chatten gående i 2-12 måneder før de får uttelling.

Man skulle kanskje tro at Tinder-brukere ble mer desperate og mer seksuelt frustrerte jo lengre de går uten sex-kontakt. Skal man tro Tinder-veteranen har vi, i likhet med selve viruset, toppen foran oss.

 Det vil nok komme i måned tre. Unntak finnes, selvfølgelig, men det gjelder nok folk som er seksuelt frustrerte året rundt. Litt som å gå inn på Meny for å kjøpe en dyr sixpack med Pilsner Urquell, også er alt som står igjen i hylla en sånn stor Ringens plastflaske på 1 liter som de hadde på midten av 2000-tallet.

Er det mye vitser om korona?
De første dagene, altså før det ble lockdown og man innså at Norge er hardt rammet, så var det mye morsomt. Det var en som påpekte at Korona også er navnet på en øl, og da skal jeg innrømme at jeg måtte humre litt. Bortsett fra dét er det mer sånn «Hehe, kan bli en stund til vi møtes!» og «skal vi ta en øl mens vi sitter 10 meter fra hverandre?».

Les også: En Tinder for alt

Nå trenger vi et kvinnelig perspektiv. Hvordan synes DU stemningen er på Tinder om dagen, kvinne nummer to i 20-åra?
– En del klager på ensomhet og kjedsomhet, men ellers god stemning.

Merker du noe forskjell fra tiden før korona?
– Har sett en drastisk økning i dårlige koronarelaterte tinderbioer.

Har du vært på date?
– Var på tinderdate på fredag og pilset i en park ettersom alle barer var stengt men var hyggelig det også.

Kommer du til å ha sex om muligheten byr seg? Har du hatt sex allerede?
– Nei. Har hatt sex tidligere i livet ved flere anledninger.

Og hvis du trodde romantikken var død nå som korona har festet grepet, tar du feil. Vi har, som på en Tinder-date, spart det beste til slutt.

EN MANN (30) som nylig lastet ned Tinder på nytt var sjenerøs med superlikes. Det førte til en en av de mest romantiske andre-datene vi har hørt om.

– Første date tok vi over Skype. Det var veldig deilig at det var så lite som stod på spill, man kunne jo bare avslutte samtalen når som helst. 

Hva gjorde dere?
– Viste hverandre YouTube-klipp og spilte musikk, mens vi drakk. Det var veldig hyggelig. Vi snakka til 3 på natta.

Ble det en andre date?
– Vi møttes i parken, drakk øl og tok kola til 7 neste morgen.

Har dere hatt sex?
– Ja. 

Les også: Leïla Slimanis «I udyrets hage» maler et bilde av en sexavhengigs ensformige sinn

 

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X