Vaner som må endres permanent etter korona

Vi kan ikke bare gå tilbake til normalen når dette er over.

b
a

Koronakrisen har forandret hverdagen vår radikalt. Ikke bare gjør vi ting vi aldri har gjort før, vi har også sluttet med mange av våre mest etablerte vaner, som å møte andre mennesker, ta bussen og dra på byen.

Når vi en gang skal åpne opp samfunnet igjen, betyr det imidlertid ikke at vi må gå tilbake til livet som det var før covid. Her er vanene som bør endres permanent når alt dette er over.

Les også: Hasjtørke: Dealere tilbyr potensielt skadelige vapepenner

Dusjing er unødvendig

Hva er egentlig poenget med å dusje? Man blir jo bare tørr, kald og møkkete igjen med en gang! Heldigvis har koronakrisen, ved å sette oss i en situasjon hvor vi ikke trenger å dusje så ofte, brutt illusjonen en gang for alle. Man trenger faktisk ikke å dusje! Vi har ikke dusjet på lenge og det har gått helt fint (fysisk). Okei, vi lukter vondt, da! Det er nesten det eneste negative!

Aldri mer jeans

Det tok ikke mange dager i selv-isolasjon før vi sluttet å lure oss selv og sluttet helt med jeans. Det har sannsynligvis ikke vært så mange nordmenn som har gått i joggebukse samtidig noen gang. Og nordmenn er enige: det er mye bedre å gå i løse joggebukser. Nå som sommeren snart er her igjen (pga. global oppvarming har vi bare vår, sommer og høst) og vi skifter til shorts, blir det ekstra hardt å skulle gå tilbake til trange og sexy jeans til høsten. Vet dere hva? Vi driter bare i det! Vi slutter med jeans!

Ikke mer håndhilsing

Hvem som fant på det å hilse med å klemme hardt på fremmedes hender vil vi nok aldri vite, men å gi noen et håndtrykk har vi visstnok holdt på med siden 4-5 tusen år før Kristus. Da kunne man selvsagt ikke vite hvor mye bakterier vi utvekslet med hendene, men nå som vi har blitt smertelig klar over det, blir det vanskelig å gå tilbake igjen.

Noen håndtrykk er det likevel greit å beholde. Det er lite som tyder på at hunder er bærere av koronasmitte (selv om de utvilsomt er bærere av mye ekkelt), derfor håper vi at tradisjonen mennesker har med å be hunder om å «gi labb» for deretter å håndhilse på hunden, le og klappe dem på hodet kan overleve.

Foto: Pickpik

Sex er over

Alle som har vært hjemme med barna i mange uker vet, tross alt det de sier for å prøve å motbevise det, at det har vært helt grusomt. Har vi lært noe av denne krisen er at verdens undergang blir mindre stressende om man må ta vare på masse hjelpeløse barn. Det er slitsomt å ha ansvaret for andre mennesker.

I tillegg har mange sluttet helt med sex pga korona. De som derimot har hatt sex med partneren, har sannsynligvis ikke gjort annet de siste ukene og blitt så lei av hverandre at de aldri vil ha det igjen. Vær ærlig med deg selv: Du skal ikke ha barn, og innerst inne er du lei av hvor mye press det er å ha sex med andre. Det er på tide å slutte helt med sex.

Les også: Quiz: Er du en nordlending som har forvilla sæ te Tigerstaden?

Gå med munnbind hele tiden

Det har kanskje ikke blitt helt vanlig å gå med munnbind i Norge, og det er ikke sikkert det blir det heller, men de av oss som har gått med munnbind har opplevd en utrolig frihetsfølelse. Noe av det verste med å gå utenfor leiligheten, noe vi har blitt mindre og mindre vant til de siste ukene, er selvsagt følelsen av at alle dømmer den viktigste delen av utseendet ditt, ansiktet.

Nå, derimot, kan man gå hele byen rundt og støte på ekser, tidligere kolleger, politiet og alle andre man helst vil unngå uten at de ser på kjøttet under øynene dine. Fantastisk! Komplimenter gjerne munnbindet med caps og solbriller, så er du det de gamle grekerne kalte «untouchable». Nå må det bare komme en pandemi som gjør det ok å gå med store kjortelaktige klær som skjuler hvor feite vi har blitt i det siste …

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.